30 Ekim - 3 Kasım borsa halka arz tarihleri açıklandı mı?

Yatırımcılar tarafından her hafta olduğu gibi bu hafta da halka arz olacak olan şirketlerin açıklanıp açıklanmadığı merak konusu oldu.

30 Ekim - 3 Kasım borsa halka arz tarihleri açıklandı mı?

Son dönemde milyonlarca vatandaş tarafından yatırım aracı olarak seçilen halka arz hakkında merak edilenlerin artmasının ardından bu hafta için halka arz olacak şirketlerin neler olduğu araştırılmaya başlandı. Konu ile ilgili yatırım yapmak isteyen vatandaşlar tarafından merak edilenler artarken borsada son durum gündem oldu.

30 EKİM 3 KASIM HALKA ARZ TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Geçtiğimiz hafta TAB Gıda'nın halka arz olmasının ardından bu zamana kadarki en yüksek katılım oranlarından birine ulaşılmıştır. İlginin artmasının ardından ise yeni haftada hangi şirketlerin onay alarak halka arz olacağı konusunda da merak edilenler artmaya başladı.

Bu hafta için gelen ilk bilgilere göre Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Tic. A.Ş.'nin halka arz olmaya hazırlandığı öğrenildi. Fakat bu bilgi de net olmamakla birlikte henüz haftanın halka arz olan şirketlerinin belli olmadığı öğrenildi.

SPK tarafından onayın gelmesinin ardından pek çok kişi halka arz olacak olan şirketler ve hangi tarihler arasında halka arz olacakları konusunda açıklamaların gelmesinin beklendiği ifade edildi.

HALKA ARZ NEDİR?

Gelen bu açıklamaların yanı sıra halka arz hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Tanım olarak bakıldığında "Bir şirketin paylarının BIST Pay Piyasası'nda işlem görebilmesi için yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışı yapılarak halka arz edilmelidir. Şirketler finansman kaynağı, likidite, kurumsallaşma, tanıtım ve itibar sağlamak amacıyla halka açılırlar." şeklinde ifadeler ile açıklandı.

SONRAKİ HABER