30 Ağustos kuyumcular açık mı, çalışıyor mu?

Altın fiyatları baş döndürücü bir hızda yükselmeye devam ederken altın almak ve satmak isteyen kişiler kuyumcuları araştırmaya başladı. 30 Ağustos Cuma günü kuyumcular açık mı çalışıyor mu kapalı mı?

30 Ağustos kuyumcular açık mı, çalışıyor mu?

Uluslalararası piyasada yaşanan gelişmeler altının ateşini harlamaya devam ederken yarın kuyumcularda işi olan kişiler 30 Ağustos tatili için araştırmalara başladı. Altın fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş sonrasında başlayan yoğun kar satışı baskısıyla düşüş etkisi hissedilmeye başlanmıştı. Düşen altın fiyatlarını alım fırsatına çevirmek isteyen kişiler yarın altın almayı planlarken "kuyumcular açık mı, kapalı mı, çalışıyor mu?" soruları gündeme gelmişti.

30 AĞUSTOS KUYUMCULAR AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU, KAPALI MI?

Açıklanan resmi tatil takvimi içerisinde yer alan 30 Ağustos 2024 diğer milli bayramlarda olduğu gibi resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşları kapalı olacak. Ancak özel sektör çalışanları için ne yazık ki mesai ödenerek çalışma yapılabilmektedir.

30 Ağustos günü için kuyumcular için de aynı kural geçerlidir. Kuyumcular özel sektörde devletten bağımsız olarak hizmet vermekte olup bu nedenle resmi tatillere açık ya da kapalı olması gibi bir zorunluluk uygulanmamaktadır. Burada karar kuyumcunun kendisine ait olup isteyen kuyumcular dükkanlarını açarak müşterilerine hizmet vermeye devam edebilecekler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER