30 Ağustos ek ders ücreti ödenir mi, ek ders ücreti ne kadar?

Resmi tatiller arasında yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramı için geri sayım başlarken öğretmenler de bu tarihte ek ders ödemesi alıp almayacaklarını sorguluyor. Ek ders ücretinin bu yıl ne kadar olduğu merak edilirken devam eden araştırmalar kapsamında MEB'in açıklamalar da takip ediliyor.

30 Ağustos ek ders ücreti ödenir mi, ek ders ücreti ne kadar?

30 Ağustos Zafer Bayramı için geri sayım başlarken merak edilen pek çok konu başlığına da yanıt aranmaya başladı. 30 Ağustos tarihine ilişkin öğretmenlere ek ders ödemesi sorgulanmaya başlarken ''30 Ağustos ek ders ödenecek mi?'' sorusuna da yanıt aranıyor.

Ek ders ödeme tarihleri, öğretmenlerin gündeminde yer alırken bir yandan da ''2024 ek ders ücreti ne kadar?'' sorusunun yanıtı merak edildi. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ek ders ücretine ilişkin açıklamaları takip edilirken 30 Ağustos tarihinde de ek ders ücretinin ödenip ödenmeyeceği sorgulanıyor.

30 AĞUSTOS EK DERS ÜCRETİ ÖDENİR Mİ?

Resmi tatillerde öğretmenlere ek ders ödemesi yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulmuştu. Ek ders ödemeleri, öğretmenlerin 15 saatlik çalışma sürelerinin dışında derse girmeleri durumunda yapılıyor. 30 Ağustos tarihi de Zafer Bayramı olarak kutlanırken Milli Bayramlar arasında yer alması sebebiyle resmi tatiller arasında yer alıyor. Bu çerçevede MEB tarafından yayımlanan yönetmelikte ek derse dair detaylar belli oldu.

30 Ağustos ek ders ücreti ödenir mi, ek ders ücreti ne kadar?

MEB Yönetmeliğine göre; ''Yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.'' ifadeleri yer alıyor. Bu çerçevede 30 Ağustos'ta öğretmenlere ek ders ödemesinin yapılması gerekiyor.

EK DERS ÜCRETİ NE KADAR?

Öğretmenlere ek ders ücreti ödemesi 105 TL'den temmuz ayındaki artış sonrası 125 TL'ye yükseldi. Bu çerçevede öğretmenlere ek ders ücreti 125 TL olarak yansıyor.

SONRAKİ HABER