3 bin 700 TL destek ödemesi için başvurular başladı! Çocuğu olan her anneyi kapsıyor

Çocuğu olan hanelerin gerekli şartları sağlamaları durumunda 3 bin 700 TL destek ödemesinden yararlanabilecekleri açıklandı.

3 bin 700 TL destek ödemesi için başvurular başladı! Çocuğu olan her anneyi kapsıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pek çok destek ödemesi sağlanmaya devam ederken yeni bir destek ödemesi gündeme geldi. 12 ay boyunca karşılıksız ihtiyaç sahiplerine sağlanan destek ödemesi ile ilgili detaylar merak konusu oldu.

Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok sosyal destek ödemesi ile destek verilmeye devam edilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çocuklu hanelere sağlamış olduğu destek ödemesinin detayları da merak edildi. Çocuğu olan hanelerin gerekli şartları sağlamaları durumunda 3 bin 700 TL destek ödemesinden yararlanabilecekleri açıklandı.

annelere-devlet-yardimi-2-tokr.jpg

ÇOCUKLU ANNELERE DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaz kış demeden ihtiyaç sahibi vatandaşlara 12 ay boyunca karşılıksız destek ödemelerini hesaplara yatırmaya devam ederken yeni başvurular da değerlendirmeye alınmaya devam ediyor. Başvuruyu yapan kişilerin şartları karşılaması durumunda 3 bin 700 TL destek ödemesinin yapılacağı açıklandı. Destek ödemesi ile ilgili detaylar ise oldukça dikkat çekti.

İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlara gerekli şartları karşılamaları durumunda pek çok destek ödemesi sağlanmaya devam ederken çocuklu ailelere 3 bin 700 TL sağlanan destek ödemesi detayları belli oldu. Haziran ayında başlayan başvurular hala devam ederken eşini kaybetmiş, eve giren net maaşın asgari ücretin 1/3’ünün altında olan annelere destek ödemesi yapılacağı bilgisine yer verildi.

ev-hanimlari-1.jpg

DETAYLAR AÇIKLANDI!

Bu şartları sağlayan annelere 12 ay boyunca her ayın belli günü 3 bin 700 TL destek ödemesi yapılacağı açıklanırken başvuruların e-Devlet üzerinden yapıldığı belirtildi. Başvuru şartlarını annelerin karşılaması durumunda her ay 3 bin 700 TL ödemenin PTT şubelerinden verileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER