29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere 5 bin TL ikramiye ödenecek mi?

Ülkemizde birkaç yıldır emeklilere dini bayramlarda ikramiye ödemesi yapılıyor. Verilen ikramiyeler ekonomik sıkıntı çeken emekliler için can suyu olurken Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceği iddia edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere 5 bin TL ikramiye ödenecek mi?

Türkiye'de hükümetin kararı ile Ramazan ve Kurban Bayramı'nı kapsayacak şekilde emeklilere yılda iki kez ikramiye ödemesi yapılıyor. Dini bayramlarda emekli ikramiyesi alan vatandaşlar bu ödemenin miktarının artmasını beklerken Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere ek bir ödeme yapılacağı iddia edildi. Bu iddia ile birlikte emekliler de heyecanla araştırmalarına başladı.

Emekliler için gündemde yer alan 100'üncü yıl Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili sorulara yanıt aranırken emekliler de bu yıl 3'üncü bir ikramiyenin hesaplarına geçip geçmeyeceğini araştırmaya başladı. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olması dolayısıyla emekliler de ''29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emekli ikramiyesi verilecek mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

29 EKİMDE EMEKLİ İKRAMİYESİ YATACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının emekli ikramiyesi hazırlığında olduğu iddia edilirken bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı kapsamında dini bayramlarda ödenen ikramiyelerin dışında tek seferlik üçüncü bir ikramiye ödemesi yapılması gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den konuyla ilgili açıklama gelirken ''Kısa zamanda Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Gözler 1 Ekim 2023 tarihinde açılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) çıkacak karara çevrildi. Bu kapsamda 1 Ekim tarihinden itibaren Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili olarak açıklama gelmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER