25 yaş altındaki tüm gençler faydalanabiliyor! Devlet hesaplarınıza 3000 TL ödeme yapacak

Türkiye'de pek çok ekonomik destek paketi ile hak sahibi olarak belirlenen kişilere nakit ödeme yapılıyor. Belirlenen şartlara bağlı olarak destek ödemesi yapılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bu kez 25 yaş altı gençler için duyuru geldi.

25 yaş altındaki tüm gençler faydalanabiliyor! Devlet hesaplarınıza 3000 TL ödeme yapacak

Türkiye'deki enflasyon artışı vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Ulaşımdan gıdaya, faturadan giyime kadar hemen her kalemde yaşanan fiyat artışları herkesi zorluyor. Son dönemdeki zamlardan nasibi alan öğrenciler için de devletin yardım programları bulunuyor. Hükümet tarafından geliştirilen yardım programlarından en kapsamlısı da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor.

Ülkemizde hükümetin geçtiğimiz yıllarda geliştirdiği yardım programları Haziran 2023 tarihi ile birlikte sona erse de yeni alınan karar doğrultusunda Temmuz 2023 itibariyle bu desteklerin devam etmesine karar verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına belirli dönemlerde geçerken bu ödemeler eğitim, aile, barınma, gıda, engelli, yaşlı, sağlık alanlarında veriliyor. Eğitim kapsamında verilen yardımın biri de 25 yaş altı öğrenciler için hazırlandı.

25 YAŞ ALTI ÖĞRENCİLERE 750 TL ÖDENEİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri asgari yaşam koşullarını sağlamakta zorlanan bireylere verilirken öğrenciler de bu yardımlardan yararlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde söz konusu yardım programlarına dair detaylı bilgilere yer veriliyor. Gençler için önemli bir açıklamaya yer verilirken 25 yaş altı gençler için bir yardım programı daha detaylandırıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eğitim Yardımı programları kapsamında gençlere nakdi yardımda bulunuyor. ''Eğitim Yardımları Kapsamında Ulaşım Giderlerinin Karşılanmasına Yönelik Yardımlar'' adıyla yapılan bu destek ödemelerinden örgün eğitime devam eden 25 yaş ve altı Türk vatandaşı öğrenciler faydalanabiliyor.

screenshot-4-001.jpg

ÖĞRENCİLER ULAŞIM YARDIMINI NASIL ALIR?

3294 sayılı Kanun kapsamında yer aldığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) tespit edilen ve Türkiye sınırları içerisinde ailelerinin ikamet ettiği ilden farklı bir ilde örgün eğitime devam eden 25 yaş ve altı Türk vatandaşı öğrencilerin, ailelerinin yanına gidiş veya okullarına dönüşlerinde yıllık 2 gidiş - 2 dönüş olmak üzere toplam dört bilet halinde, belirlenen tek yön bilet vasıta üst limit tutarını aşmamak kaydıyla ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik bir destek programıdır.

Destek Programından faydalanacak öğrenci 18 yaşından büyük ise kendisi veya ailesi; 18 yaşından küçük veya kanunen kısıtlı olması durumunda ise öğrencinin ailesi, vasi/velisi veya diğer kişiler başvuru yapabilir.

ekran-goruntusu-2023-08-06-101214.png

Destek Programı kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından öğrenci ya da ailesinden bilet ve öğrenci durumuna ilişkin bilgi ve belgeler talep edilir.

Talep edilen belgelerin öğrenci adına olması zorunludur.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bilette yazılı tutarın tamamının ödenmesi esas olup ödeme tutarı 2023 yılı için 750 TL olarak belirlenen tek yön bilet vasıta üst limit tutarını aşmıyor.

Tek yön en fazla 750 TL ödeme yapılırken yılda en fazla 4 kez yapılan bu ödeme toplamda 3 bin TL'yi buluyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER