25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği ne kadar, ücretsiz doğalgaz devam ediyor mu?

Havaların soğuması ile birlikte ücretsiz doğal gaz uygulamasının devam edip etmediği merak edildi. Kombilerini yakacak olan vatandaşlar merak ettikleri sorulara yanıt ararken 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulamasına ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor.

25 metreküp ücretsiz doğalgaz desteği ne kadar, ücretsiz doğalgaz devam ediyor mu?

Ülkemizde seçim döneminden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ücretsiz doğal gaz müjdesi gelmişti. Doğalgaz kullanımı havaların serinlemesiyle birlikte başlarken açıklanan doğal gaz desteğinin bu yıl da geçerli olup olmayacağı merak ediliyor.

Nisan 2023 tarihinde ücretsiz doğalgaz desteğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları yakından takip edilirken havaların soğuması ile birlikte doğalgaz desteği ile ilgili merak edilenler arttı. BOTAŞ, ekim ayı konut ve sanayide kullanılan doğalgaz metreküp fiyatını açıkladı. Doğal gaz faturalarına yansıtılacak olan 25 metreküp hakkında merak edilenler artarken ''Doğalgaz desteği ne kadar, ne zamana kadar geçerli?'' sorusu gündeme taşındı.

25 METREKÜP ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ DEVAM EDİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nisan 2023 tarihinde 1 yıl boyunca 25 metreküp doğalgazın ücretsiz verileceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre 25 metreküp ücretsiz doğalgaz kampanyası 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasındaki kullanım bedelleri ile vergilerin tamamı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

25-metrekup-ucretsiz-dogalgaz-destegi-ne-kadar-ucretsiz-dogalgaz-devam-ediyor-mu.jpg

1 Ekim 2023 tarihi itibariyle bin metreküp doğalgaz 4 bin 80 liraya karşılık gelirken 1 metreküp fiyatı baz alındığında 25 metreküp doğalgaz 110 TL gibi bir fiyata denk geliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER