2025 zam dosyası! Emekli aylığı, memur maaşı, asgari ücret kim ne kadar alacak?

2025 emekli ve memur maaşı ile asgari ücret rakamları için bekleyiş devam ederken ekonomistler son rakamları duyurdu. Milyonların gözü kulağı açıklanacak resmi rakamlarda...

2025 zam dosyası! Emekli aylığı, memur maaşı, asgari ücret kim ne kadar alacak?

2025 yılında çalışanlara ve emeklilere ödenecek olan maaş tutarları için rakamlar yakından takip edilirken milyonların beklediği rakamlar için son açıklamalar geldi. Emekli maaşı, en düşük emekli aylığı, memur maaşı ve asgari ücret rakamı için yeni rakamlar geldi. İşte kulislerde konuşulan son rakamlar..

2025 ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ NE KADAR, RAKAM TAHMİNİ KAÇ TL?

Temmuz ayında asgari ücret için tüm taleplere rağmen ne yazık ki beklenen zam müjdesi gelmemişti. Çalışanlar bu sene eskiden olduğu gibi tek zam sistemine dönüş yaparken gözler 2025 Ocak zammına çevrilmişti. Ocak ayında yine tek zam olması nedeniyle yüksek bir rakam beklentisi oluşurken Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz yaptığı açıklamasında "Ücret düşük olursa özellikle dar gelirli olan asgari ücretlileri biraz daha zora sokacaktır, ücret yüksek olursa işverenlerin işçi çıkarıp küçülmeye gidileceği unutulmamalıdır. Rakamlarla ifade edersek asgari ücretin %45’lik farkla 24.652 TL’ye veya %50’lik farkla 25.503 TL seviyelerine geleceğini düşünmekteyim." diyerek asgari ücrete yüzde 45 oranında zam beklediğini belirtti.

2025 MEMUR MAAŞI BEKLENTİSİ! OCAK AYINDA MEMURLARA NE KADAR, KAÇ TL ZAM GELECEK?

Memur ve memur emeklilerinin 2025 Ocak maaş zam oranı beklentisi % 10-15 arasında olacağı tahmin ediliyor. Memur zammı ocakta hükümetin enflasyon tahminine göre yüzde 9,31; piyasanın enflasyon beklentisine göre yüzde 10,59; AA ekonomistlerinin beklentisine göre ise yüzde 10,36 olacak.

2025 zam dosyası! Emekli aylığı, memur maaşı, asgari ücret kim ne kadar alacak?

2025 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE OCAK AYI EMEKLİ MAAŞ ZAMMI TAHMİNİ! 4A SSK 4B BAĞKUR 4C MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

En düşük emekli maaşı için yeni formüller masaya sürülürken ilk rakam iyileştirme zammı ile rakamın 12 bin 500 liradan 17 bin 500 TL'ye yükseltilmesi yönünde oldu. İkinci senaryoda ise emekli maaşına yüzde 20 zam yapılması yönünde. En düşük emekli maaşına ise bu rakama ek yüzde 10 ek zam yapılacak. Bu durumda en düşük emekli maaşı ise 16 bin 250 TL olacak.

Asgari ücret maaşının Aralık ayı sonuna kadar, memur ve emekli maaşın ise Ocak ayının ilk haftası içerisinde kesinleşerek açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER