2025 asgari ücret zammı için basın emekçileri de masada!

Temmuz ayında memur ve emeklilere yapılan ara zammın asgari ücrete yansıtılmaması büyük tepki çekmişti. 2025 asgari ücret zammı bu nedenle daha da önem kazanırken gözler açıklanacak rakama çevrilmişti.

2025 asgari ücret zammı için basın emekçileri de masada!

Asgari ücretin belirlenecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı için gözler Aralık ayına çevrilmişti. Yapılacak olan toplantıda 2025 yılında uygulanacak olan asgari ücret belirlenirken aynı zamanda asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağının da belirlenmesi bekleniyordu. Komisyonda yer alacak temsilciler için de ilk haberler gelmeye devam ediyor. Basın emekçilerinin de masada temsil edilebileceği ifade edildi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ÜYELERİ ARASINDA KİMLER OLACAK?

Medya camiasının Cezmi abisi bu haftaki köşe yazısında asgari ücreti kaleme almaya karar verdi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay tarafından Aralık ayında yapılacak olan toplantıda komisyonda 2 basın emekçisinin de yer alabileceği ifadesinin basın tarafından es geçildiğini belirten Cezmi Sayılgan "Medyamızın birçok sorunu var ama bunların başında hiç şüphesiz medya mensuplarının büyük bölümünün hak ettiği ücret ve sosyal haklara sahip olmaması geliyor.

Çalışanlarının emeğinin ve alın terinin hakkını veren bir elin parmaklarını geçmeyen kurumları bir kenarda tutarsak, medya kuruluşlarının büyük bölümü çalışana en düşük ücreti reva görüyor." diyerek sektörde yaşanan ücret sorununa değindi.

Medyada ekran yüzü olan kişilerin ve ünlü köşe yazarlarının çok yüksek ücretlere çalıştığını bunların dışında kalan kişilerin ise asgari ücrete komşu ücretlerle çalıştırıldığını ifade eden Azmi abi, birilerinin kral çıplak demek zorunda olduğunu söyledi. Asgari ücret görüşmelerinde masada yer alacak isimler arasında basın mensuplarının da yer alma ihtimali sektörde yaşanan sorunları dillendirmek adına önemli bulundu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER