2025 asgari ücret tahmini açıklandı: Üstü olur altı olmaz!

Asgari ücretli çalışanların geçim sıkıntıları her geçen gün artarken gözler Ocak zammına çevrilmişti. Asgari ücrete zam için Aralık ayı beklenirken zamlı maaş tahminleri açıklandı.

2025 asgari ücret tahmini açıklandı: Üstü olur altı olmaz!

Temmuz ayında tüm taleplere rağmen ne yazık ki asgari ücrete ara zam yapılmamış, memur ve emekli maaşına verilen enflasyon farkı asgari ücrete yansıtılmamıştı. 2022 senesinde yükselen enflasyon nedeniyle asgari ücretli çalışanlara da Temmuz ayında ara zam verilmiş, 2023 senesinde de enflasyondaki yükselişin devam etmesi nedeniyle ara zam verilmişti. 2024 senesinde ise uygulama sonlandırılmıştı.

2025 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ NE KADAR, ZAM BEKLENTİSİ KAÇ TL, ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELİR?

Rakam büyük bir heyecanla beklenmeye devam ederken kulislere düşen son bilgiye göre hükümet 2025 asgari ücret zammı için yüzde 17,2 olarak açıklanan enflasyon hedefi üzerinden zam yapmayı planladığı iddia edildi. Bu rakam üzerinden zam gelirse asgari ücret maaşı 20 bin TL civarında olacak. Ekonomistler en düşük zam oranının bu olabileceğini, bunun altında bir zam beklemediklerini duyurdu.

Hükümetin 12 aylık TÜFE ortalaması önerisi ile masaya oturacağı bu durumda yüzde 40 oranında maaş artışı beklentisi bulunduğu ifade edildi. OVP’de 2024 yılı için yüzde 41.5 enflasyon öngörülüyor. Bu öngörü doğrultusunda, asgari ücrete enflasyon oranında bir artış yapılırsa, çalışanların maaşı 7 bin 56 lira artış gösterecek. Net asgari ücret 24 bin 58 liraya, brüt maaş ise 28 bin 303 liraya yükselecek.

ASGARİ ÜCRETE NE ZAMAN ZAM GELECEK, ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI HANGİ TARİHTE?

Asgari ücretli çalışanların büyük bir heyecanla beklemiş oldukları 2025 asgari ücret maaşı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında toplanacak. Aralık ayının ilk haftasında birinci toplantının yapılması beklenirken komisyon 3 toplantı yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde ilk toplantı, işveren konfederasyonu ev sahipliğinde 2. toplantı, işçi konfederasyonu ev sahipliğinde ise 3. toplantı yapılacak. 3 toplantının ardından ise yine bakanlıkta yapılacak toplantı ile zamlı asgari ücret maaşı kamuoyuna açıklanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER