2025 asgari ücret maaşı için yeni tahmin açıklandı

Asgari ücrete zam konusunda yeni rakam kamuoyu tarafından yakından takip edilirken 2025 maaş için son tahminler açıklandı. 2025 asgari ücret tahmini ne kadar, kaç TL olacak belli oldu.

2025 asgari ücret maaşı için yeni tahmin açıklandı

Milyonlarca asgari ücretlinin beklemiş olduğu 2025 asgari ücret zam oranı için meraklı bekleyiş devam ediyor. 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle geçerli olacak yeni asgari ücret maaşı Aralık ayında toplanacak olan asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenecek. Komisyon tarafından yapılacak olan 3 toplantının ardından uygulanacak olan zamlı maaşın Aralık ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

ZAMLI ASGARİ ÜCRET 2025 YILINDA KAÇ TL OLACAK, ASGARİ ÜCRETE KAÇ TL ZAM GELECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili toplantı tarihini açıklamadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı, aralık ayının ilk haftasında yapacağı tahmin ediliyor.

Yapılacak olan 3 toplantının ardından zamlı asgari ücret maaşı belirlenmiş olacak. Ekonomistler enflasyonla mücadele kapsamında asgari ücrete bu sene 2024 senesinde olduğu gibi yüksek bir zam gelmesi ihtimalinin son derece düşük olduğunu ifade ediyorlar. Asgari ücret şu anda 17 bin 2 TL olarak ödenirken asgari ücrete yüzde 20 oranında zam gelmesi durumunda 3 bin 400 liralık artışla 20 bin TL barajını kıl payı aşacak ve 20 bin 402 TL olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER