2025 asgari ücret beklentisi için son rakam: Tahmini üç aşağı beş yukarı bu kadar olacak!

Asgari ücretli çalışanlar Temmuz ayında bekledikleri ara zammı alamazken gözler Ocak ayına çevrilmişti. 2025 asgari ücret ne zaman açıklanacak? Ocak zammı tahmini bu kadar olabilir...

2025 asgari ücret beklentisi için son rakam: Tahmini üç aşağı beş yukarı bu kadar olacak!

Temmuz ayında tüm taleplere rağmen asgari ücrete ara zam gelmemiş, çalışanlar enflasyon zammı alamamıştı. Bu nedenle gözler Ocak ayında açıklanacak olan zam teklifine çevrilmişti. Asgari ücret tespit komisyonu her zaman olduğu gibi Aralık ayında toplanacak ve 31 Aralık tarihine kadar zamlı maaşı açıklayacak. Gözler ise açıklanacak olan rakama çevrilmiş durumda...

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK, ZAMLI ASGARİ ÜCRET HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

2025 senesinde ödenecek olan asgari ücret maaşını belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı her zaman olduğu gibi Aralık ayında toplanacak. Aralık ayının ilk 2 hafta içerisinde komisyonun ilk toplantısını yapması beklenirken Aralık ayının son haftasına kadar da zamlı rakamın kesin olarak açıklanması bekleniyor. Asgari ücret komisyonunun uzlaşı ile mi yoksa çoğunluk kararı ile mi yeni maaşı belirleyeceği merak konusu oldu.

2025 asgari ücret beklentisi için son rakam: Tahmini üç aşağı beş yukarı bu kadar olacak!

2025 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ NE KADAR, ZAMLI MAAŞ BEKLENTİSİ KAÇ TL OLACAK?

Asgari ücret için ekonomistler tahminlerini peş peşe açıklamaya devam ederken hükümetin enflasyonla mücadele programı kapsamında bu sene büyük bir zam beklentisi bulunmuyor. Zamlı maaşın enflasyona göre belirleneceği ifade edilirken Merkez Bankası 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 43,14 olarak açıklanmıştı.

Bu oranda zam gelmesi durumunda zamlı asgari ücret maaşı 7 bin TL'lik artışla 24 bin 337 liraya yükselecek. Merkez Bankası 2025 yıl sonu enflasyon tahmini için açıklanan rakamın baz alması durumunda ise zam oranı yüzde 27,49 olarak gerçekleşecek. Bu durumda ise asgari ücret maaşı 4 bin 674 TL artışla 21 bin 676 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER