2024 zamlı engelli aylığı kaç TL oldu?

2024 yılı ile beraber engelli maaşlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Engelli maaşlarının yeni yılda zamlanıp zamlanmadığı merak edilirken bir yandan da ödemeler ilişkin bilgi sahibi olunmak isteniyor.

2024 zamlı engelli aylığı kaç TL oldu?

Yeni yılda hemen her kalemde zam haberi geldi. Zam haberlerinin birbiri ardına geldiği dönemde Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım ödemelerini alan aileler de engelli maaşlarına zam gelip gelmediğini merak ediyor.

Engelli aylıklarının 2024 yılında ne kadar olduğu merak konusu olurken yeni yıl ödemelerine ilişkin ‘’2024 yılı engelli maaşları ne kadar oldu?'' sorusuna yanıt aranıyor. Engelli aylıklarının ne kadar olduğu merak edilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan açıklama geldi.

2024 ENGELLİ AYLIKLARI NE KADAR OLDU, ZAM GELDİ Mİ?

Engelli maaşı ödemeleri hakkında yeni gelişmeler takip ediliyor. Memur maaş katsayılarına göre değişiklik gösteren engelli aylıklarına ilişkin Bakan Göktaş'tan açıklama geldi.

2024 zamlı engelli aylığı kaç TL oldu?

2024 yılında geçerli olacak engelli aylıkları duyuruldu. Engeli aylığından faydalanmak isteyenler başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yaparken Bakan Göktaş, 2024 yılında geçerli olacak ve memur maaş katsayısına göre artış yaşayan engelli aylıklarını duyurdu. Bakan Göktaş,

''Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıklarını 1874 liradan 2 bin 797 liraya,

Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıklarını da 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya çıkartıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu çerçevede engelli aylıkları da yeni yılda hesaplara zamlı ödenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER