2024 yılında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak, 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

Ülke gündeminde son dönemde emekli maaş zammı ve ikramiyesi yer alıyor. En düşük emekli maaşının 10 bin emekli ikramiyesinin de 5 bin lira olacağının söylenmesi ile birlikte vatandaşlar da araştırmalarına başladı.

2024 yılında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak, 5 bin TL ikramiye verilecek mi?

Son olarak memur ve memur emeklisine yapılacak olan zam oranlarına karar verilmesi ile birlikte emekliler de kendileri için yapılacak olan zam oranları için açıklama beklemeye başladı. Emekliler, son dönemde gelen zamlar nedeniyle masraflara yetişmekte zorlanırken ara zam taleplerini de sürdürüyor. Son dönemdeki kulis bilgilerine göre emeklilere yılda 2 kez verilen ikramiyelerin de 5 bin TL olacağı iddia edildi.

Emekli zammı ve 5 bin TL emekli ikramiye ödemesi ile ilgili iddiaların ardından gelişmeler de milyonlarca emeklinin gündemindeki yerini aldı. Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla emeklilere tek seferlik 5 bin TL ikramiye verileceği iddiaları heyecan yarattı. Emekli maaş zammı hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklama yaptı.

2024 EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Emekliler ''Emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek mi? Yeni yılda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?'' sorusuna yanıt arıyor. Gözler emekli maaşı ve ikramiyelerine çevrilirken yeni yıldan önce maaşlara herhangi bir ara zam yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor.
Milliyet'e konuşan Ekonomist Muhammet Bayram emekli zammı için bir değerlendirmede bulundu. Ekonomist Bayram, yılın ikinci altı ayına ilişkin 2 aylık (temmuz-ağustos) enflasyon rakamlarının açıklandığına dikkati çekerek toplamda 19.52’lik enflasyon farkı oluştuğunu belirtti.

ekran-goruntusu-2023-09-16-163823.png

Ekonomist Bayram, ''Eylül ayı enflasyon rakamları gelecek ayın 3’ü itibarıyla açıklanacak ancak eylül ayında da en düşük enflasyon oranının yüzde 7’ler civarında olacağını öngörüyoruz. Bununla beraber yüzde 26 ile yüzde 27 arasında 3 aylık bir enflasyon farkı oluşacaktır. Ekim ayında ara bir zam bekliyoruz. Ara zam olursa en az yüzde 20’lik bir zam söz konusu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar yer aldı. Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği kulis bilgisi öğrenilirken açıklanın da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması beklendiği kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER