2024 yılında elektrik ve doğal gaza zam var mı, yok mu?

2024 yılında art arda açıklanan zamlarla beraber elektrik ve doğal gaza zam gelip gelmediği merak edildi. Kışın kombilerin açılması ile beraber elektrik ve doğal gaz fiyatlarında bir artış olup olmayacağı sorgulanmaya başladı.

2024 yılında elektrik ve doğal gaza zam var mı, yok mu?

Yeni yılda maaş zamlarının yanı sıra pek çok kalemde de zam haberi gündeme geldi. Zam haberlerinin birbiri ardına geldiği dönemde vatandaşların araştırmaları da arttı. Elektrik ve doğal gaz tüketiminin kış aylarında artması ile beraber ‘’Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi?'' sorusu da yanıt buldu.

Kışın kombilerin açılması ve sıklıkla evde vakit geçirilmesi ile birlikte havaların da soğuması elektrik ve doğal gaz tüketiminin artmasına neden oluyor. Artan maliyetlerle birlikte fatura giderleri sürekli olarak artan vatandaşlar da elektrik ve doğal gaz zammına ilişkin araştırmalarını artırdı. Konuyla ilgili beklenen açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan geldi.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA ZAM GELECEK Mİ?

Türkiye’nin enerji alanında attığı adımları ve 2024 yılı hedeflerini anlatan Bakan Bayraktar, ‘’Bugün itibariyle sekiz yüz elli tane yerleşim yerinde doğal gaz var, şehre büyük bir rahatlık getiriyor. İnsanların konforuna katkı sağlıyor ama özellikle hava kalitesine ciddi anlamda katkı sağlıyor. Dolayısıyla şehirlerimizin ulaştırmadan binalara, binalardaki enerji verimliliğine kadar birçok alanda daha akıllı şehirler haline gelmesi, yaya dostu şehirler haline gelmesi açısından, elbette yapılacak birçok alan var.'' dedi.

2024 yılında elektrik ve doğal gaza zam var mı, yok mu?

Elektrik ve doğal gazdaki beklenen fiyat artışlarına da değinen Bakan Bayraktar, ‘’Faturalarla ilgili dünyadaki öngörümüz bu çerçevede olduğu için açıkçası şu an doğalgaz ve elektrikte herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz önümüzdeki dönemle alakalı. Petrol piyasasında da tabi özellikle otomatik fiyatlandırmadan dolayı başka bir değişken de döviz.Dolayısıyla dövizdeki oynama da petrol, akaryakıt fiyatlarında bir düzenleme ihtiyacı olabilir. Zaman zaman yukarı, zaman zaman aşağı yönlü olabilir. Ama doğal gaz ve elektrikte, onu daha net söyleyebilirim, Türkiye için herhangi bir fiyat artışı ön görmüyoruz.''ifadelerine yer verdi.

2024 yılında elektrik ve doğal gaza zam var mı, yok mu? - Resim : 2

Doğal gaz ve elektrikte sübvansiyonun ne kadar olduğu sorusunu da yanıtlayan Bakan Bayraktar, ‘’Çok. Evet şöyle söyleyeyim, özellikle elektrikte ve doğal gazda yaklaşık yüzde ellilik bir sübvansiyon söz konusu. Meskenlerde, hane halkında. Yani devletimiz bu gruptaki tüketicileri desteklemeye devam ediyor.'' dedi.

Elektrik ve doğal gaz da şimdilik zam öngörülmediğini müjdeleyen Bakan Bayraktar'ın açıklamalarının ardından vatandaşlar da bir nebze olsun rahatladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER