2024 yılı yeni asgari ücret ödeme tarihi nedir, zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalarda asgari ücret zamlı maaşların belirlendiği ifade edildi. Bu çerçevede zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağı merak konusu oldu.

2024 yılı yeni asgari ücret ödeme tarihi nedir, zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?

11 bin 402 TL olan asgari ücretin 2024 yılı için zamlanması için asgari ücret tespit komisyonu tarafından bugün bir araya gelindi. Gerçekleştirilen toplantının ardından ise Bakan Işıkhan tarafından güncel asgari ücret açıklandı. Bu açıklama ile birlikte zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağı konusunda merak edilenler artmaya başladı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM AÇIKLANDI!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Işıkhan, “Belirlenen yeni miktarın tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum. Asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Yüzde 49 artış yapmış olduk.” şeklinde yaptığı açıklamalar ile güncel maaşın artık 17 bin 2 TL'den yatırılacağını açıklanacağı öğrenildi.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Bu kapsamda asgari ücretli çalışanlar tarafından zamlı asgari ücretlerin ne zaman hesaplara yatırılacağının merak konusu olduğu ve araştırıldığı belirtildi. 2024 asgari ücreti için alınacak olan karar 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı bilinirken, genel olarak bazı şirketler çalışanlar maaşlarını bir sonraki ay alıyor. Bu durumlarda zamlı maaşlar 31 Ocak 2024 tarihinden sonra yani şubat ayı içerisinde yatırılmasının planlandığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER