2024 yılı en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilere ek zam oranının yükseldiği açıklandı. Bu kapsamda vatandaşlar tarafından en düşük emekli maaşının ne kadar olduğu merak konusu oldu.

2024 yılı en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Bugün SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalara göre gelen ek zammın artırıldığı ifade edildi. Bunun ardından vatandaşlar tarafından da en düşük emekliler için maaşın ne kadar olduğu araştırılmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda emekliye verilecek olan ek zam için şu ifadelere yer verildi; "Bilindiği gibi 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Bu farklı artışların emeklilerimizde yol açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için emeklilerimizin maaşlarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz.SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımız müjdesini vermek istiyorum.

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6'ya yükseliyor. Önümüzdeki Temmuz ayındaki artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık artış oranları önümüzdeki Temmuz'da eşitlenecektir. Yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamına alacakları için dengesizlik giderilecektir. Sosyal devlet ilkesi gereği uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz."

BUGÜN SON DAKİKA BİR ZAM MÜJDESİ DAHA VERİLDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılan zam sonucunda yüzde 42,6'ya yükseldiği ifade edilmişti. Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalarda da ek zamma bir zam müjdesi daha verildiği öğrenildi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Işıkhan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2024’ü Emekliler Yılı ilan etmiştik.

Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz.

Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum;

SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun." dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Gelen bu açıklamanın ardından emekliye verilecek olan ek zammın ne kadar olduğu hakkında merak edilenler de artmıştı. En son 7 bin 500 lira olan emekli maaşın 10 bin liraya yükseltildiği açıklanmıştı. Yeni miktar hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

SONRAKİ HABER