2024 yılı dul yetim maaşı ne kadar oldu?

Bu sene maaşlara gelen zamların ardından Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilen destek ödemelerinin de miktarının arttırıldığı ifade edildi. Bunun üzerine dul ve yetim maaşlarının ne kadar olduğu hakkında merak edilenler de artmaya başladı.

2024 yılı dul yetim maaşı ne kadar oldu?

2024 yılı için bu Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre asgari ücrete zam yapıldığı ifade edilmişti. Bunun ardından Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlar için verilen destek ödemelerinin de zamlanıp zamlanmadığı merak konusu oldu.

Dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre sosyal destek ödemesi kapsamında aylıklara yüzde 50 zam yapılacağı öğrenildi. Bu çerçevede Şubat ayından itibaren zamlı olarak yatacak olan maaşlara yapılan güncelleme hakkında vatandaşlar tarafından merak edilenler de arttı. Konu hakkında yapılan açıklamalarda göre Aile Bakanlığı sosyal destek ödemelerinin ne kadar olduğu hakkında vatandaşlar bilgilendirildi.

DUL VE YETİM AĞLIĞI NE KADAR OLDU?

Vatandaşlar tarafından internet üzerinde en çok yapılan aramalardan biri de dul ve yetim aylıklarının ne kadar olduğu konusundaydı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşına ek zammı açıkladı. Böylelikle dul ve yetim aylıklarına da ek zam olarak 5 puan daha yansıtıldı ve toplamda yüzde 42.60 oranında artış yapıldı. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre bu oranda dul yetim aylıklarının da zamlandığı öğrenildi.

Zamların ardından dul ve yetim aylıkları şu şekildeydi;

Yüzde 25 hissesi olan bir vatandaş için = 2.500 TL

50 oranında hissesi olan bir kişiler için = 5.000 TL,

Yüzde 75 oranında dul ve yetim aylığı alan bir kişi için = 7.500 TL

SONRAKİ HABER