2024 yılı bedelli askerlik kaç lira olacak?

Yeni yıla girilmesi ile birlikte bedelli askerlik yapmak isteyen kişiler tarafından askerlik ücretlerine ne kadar zam geleceği hakkında merak edilenler artmaya başladı.

2024 yılı bedelli askerlik kaç lira olacak?

Askerlik çağı gelmiş kişiler tarafından yeni yıla girilmesi ile birlikte bedelli askerlik ücretleri merak konusu olmaya başladı. Vatani görevlerini bedelli olarak yapmak isteyen kişiler tarafından Ocak ayına girilmesi ile birlikte bedelli rakamlarının ne kadar zamlanacağı hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı.

2024 YILI BEDELLİ ÜCRET KAÇ LİRA OLACAK?

Geçtiğimiz sene 122 bin 351 lira olan bedelli askerlik ücretleri, 6 aylık enflasyon rakamlarının belirlenmesinin ardından açıklanacak. Fakat henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmasa da yüzde 49,46 oranında uygulanması beklenen zam sonucunda bedelli askerlik ücretinin 182 bin 866 lira olmasının planlandığı öğrenildi.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Tüm bunların yanı sıra kişiler tarafından bedelli askerliğe başvuru için gerekli olan şartların neler olduğu hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Konu hakkında yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

1. Bedelli askerlik müracaat şartları şunlardır;

a. Askerlik çağına girmiş yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın fiilî askerlik hizmetine başlamamış olmak.
b. Yoklaması olmayan yükümlüler için, yoklamaya esas sağlık muayenelerini tamamlayarak “Askerliğe Elverişlidir” kararı verilmiş olmak.
c. Kura veya sınıflandırma işlemini müteakip bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de bu haktan vazgeçmemiş olmak.
ç. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalanlar için bedelli askerliğe müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödemesini yapmak ve kura veya sınıflandırma öncesi bedelli askerlikten vazgeçmemiş olmaktır.

2. Bedelli askerlik yararlanma şartları şunlardır:

a. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalmamış olanlar için ödeme yaptığı tarihte geçerli olan Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen bedel tutarını, müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödemek.
b. Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar, bu tarih dâhil, herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalanlar için ödeme yaptığı tarihte geçerli olan Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen bedel tutarı ile Kanun’un 9’uncu maddesinin yedinci fıkrasına göre belirlenen ek bedel tutarını, müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödemek.
c. Kura veya sınıflandırma işlemi sonucunda bedelli askerliğe seçilmek.
ç. Bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamaktır.

SONRAKİ HABER