2024 Yerel seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar, belli oldu mu?

Bu sene mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler hakkında merak edilenlerin artmasının ardından bu seçimlerde sandık görevlisi olarak yer alacak kişilerin ne kadar ücret alacağı araştırılmaya başlandı.

2024 Yerel seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar, belli oldu mu?

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler hakkında merak edilenler devam ediyor. Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi bu sene de sandıkta görev alacak olan kişilerin ne kadar ücret verileceği hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı. İnternet üzerinden araştırmalarda bulunan vatandaşlar ''31 Mart seçimleri sandık görevlisi başvurusu başladı mı, ödemeler ne kadar olacak?" şeklinde araştırmalarını gerçekleştirdi. Bu çerçevede yapılan açıklamalara göre sandıkta görev alacak olan kişilerin ne kadar ödeme alacakları konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı ifade edildi.

2024 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Vatandaşlar tarafından merak edilen konuların artmasının ardından edinilen bilgilere göre 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde görev alacak sandık kurulu üyelerine ödenecek ücretlerin; Başkanı: 2947 TL, Memur üye: 2088 TL, Bina sorumlusu: 2936 TL olacağı tahmin edilenler arasında yer aldı. Bununla birlikte sandık görevlisi ücretleri de memur maaş katsayısına göre hesap edileceği öğrenildi.

31 MART SEÇİMLERİ SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Tüm bunların yanı sıra vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yerel seçimlerde sandık görevlisi olabilmesi için başvuruların ne zaman başlayacağı konusu olmuştu. Bu çerçevede başvuruların henüz başlamadığı öğrenildi. Yüksek Seçim Kurulu'na yapılacak olan başvurular sonucunda görev alınabileceği belirtildiği gibi önümüzdeki günlerde konu ile ilgili açıklamaların yapılmasının beklendiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER