2024 Yeni asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar?

Bu sene geçerli olacak asgari ücret hakkında gelen açıklamaların ardından verilecek olan maaşın işverene maliyetinin ne kadar olacağı hakkında merak edilenlere yanıt geldi.

2024 Yeni asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar?

Bugün milyonların beklediği asgari ücret zamlı maaşların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından asgari ücretin açıklanması ile birlikte milyonlarca vatandaş tarafından 2024 yılında ne kadar zamlı maaş alınacağının belli olduğu ifade edildi. Güncel olarak 11 bin 402 TL olan maaşların yapılan zam sonucunda 17 bin 2 TL'ye yükseldiği belirtildi. Zamlı asgari ücretin açıklanmasının ardından ise vatandaşlar tarafından merak edilenler de aynı anda artmaya başladı.

Asgari ücret alacak olan vatandaşların yanı sıra işverenler tarafından da internet üzerinden merak edilenler araştırılmaya başlandı. Konu hakkında yapılan açıklamalar sonucunda asgari ücretin işverene maliyetinin ne kadar olduğu yönünde açıklama da geldi.

ZAMLI ASGARİ ÜCRETİN İŞVERENE MALİYETİ NEDİR?

Konu hakkında yapılan açıklamaların ardından edinilen bilgilere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından asgari ücretli çalışanlara devlet desteği olarak ödemeler devam edecek. 1 asgari ücretli çalışanın işverene maliyetinin de yükseldiği öğrenildi.

Güncel olarak işverenlere verilen 500 TL olan devlet desteği 700 TL'ye yükseldi. Bununla birlikte Brüt asgari ücret 20 bin lirayı aşarken asgari ücretlinin işverene maliyeti ise 23 bin 501 TL olduğu ifade edildi.

SONRAKİ HABER