2024 Temmuz memur zammı tahmini açıklandı! TÜİK'ten önce ekonomistler açıkladı

Milyonlarca memurun beklemiş olduğu Temmuz zammı için geri sayım başlarken TÜİK tarafından açıklanacak olan oranı ekonomistler tahmin etti. 6 aylık enflasyon farkı tahmini...

2024 Temmuz memur zammı tahmini açıklandı! TÜİK'ten önce ekonomistler açıkladı

2024 Temmuz memur zammı tahmini açıklandı! TÜİK'ten önce ekonomistler açıkladı - 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranı ile milyonlarca memur ve emeklinin beklemiş olduğu ilk 6 aylık enflasyon farkı kesinleşmiş olacak. Bu oran üzerinden memur ve emeklinin zam oranı belirlenerek ilan edilecek.

Açıklanan oranın üzerine enflasyon farkı üzerine Toplu İş Sözleşmesi zam oranı eklenecek. Yine gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan onay verirse emekli ve memura refah payı olarak ek zam verilecek. Yapılacak olan zam oranı 3 Temmuz günü kesinleşmiş olacak.

2024 TEMMUZ MEMUR ZAMMI TAHMİNİ YÜZDE KAÇ?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranları için geri sayım başlarken bugüne kadar açıklanan ilk 5 aylık enflasyon farkı toplamı yüzde 17,38 olarak gerçekleşmişti. Bu oranın üzerine Haziran ayı enflasyon farkı eklenecek. Son enflasyon raporu ile bu rakamın yüzde 20-21 seviyesine ulaşması bekleniyor.

Memur ve memur emeklisine verilecek olan zam oranı 3 Temmuz günü saat 10:00 itibari ile açıklanacak. TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranı sonrasında gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacak. Ancak enflasyonla mücadele programı ve parasal sıkılaşma nedeniyle böyle bir düzenlemenin verilmesi beklenmiyor. Yani açıklanacak olan enflasyon farkı nedeniyle oluşacak zam oranı neyse emekli ve memurun o oranda maaş artışı alması tahmin ediliyor...

SONRAKİ HABER