2024 Şubat ayı SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar maaş farkı alacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından bugün yapılan son açıklamaya göre emekli vatandaşların bu ay maaş farklarını alacakları ifade edilmişti. Bunun ardından vatandaşlar tarafından maaş farklarının ne kadar olacağı hakkında merak edilenler araştırılmaya başlandı.

2024 Şubat ayı SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar maaş farkı alacak?

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamalarda emekli vatandaşlar için ek zam yapıldığı öğrenilmişti. Memur emeklisi vatandaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlara yapılan zam oranının aynı olmaması nedeni ile gelen bu zam farklına yapılan artışın ardından bu ay içerisinde de maaş farklarının yatırılacağı öğrenildi. Bu maaş farklarının ne kadar olacağı ve ödemelerin kişilerin hesaplarına ne zaman yatırılacağı hakkında merak edilenler ise artmaya başladı.

BAKAN IŞIKHAN DUYURDU! BU AY MAAŞ FARKLARI YATIRILACAK

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında üst üste duyurulan ek zamların ardından bu ay içerisinde de maaş farklarının yatırılacağı öğrenildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "2024 yılının ilk yarısı için emekli aylıklarındaki zam oranını tüm emeklilerimiz için yüzde 49,25'te eşitledik. Bu gece itibarıyla söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK emeklilerimiz için 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için 7 Şubat'ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz." şeklinde yaptığı açıklamalar ile birlikte maaş farklarının yatırılacağı öğrenildi.

EMEKLİLER NE KADAR MAAŞ FARKI ALACAK?

Gelen bu maaş farkı açıklamasının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından internet üzerinde en çok araştırılan konulardan biri de kişilerin ne kadar ödeme alacağı hakkındaydı. Bunun ardından gerçekleştirilen hesaplamalar üzerine kişilerin aldığı maaş tutarlarına göre maaş farkları da öğrenildi. NTV'nin haberine göre bu maaş farkları şu şekildeydi;

10 bin TL olanlara = 1168 TL maaş farkı yatırılacak

12 bin TL olanlara = 1402 TL maaş farkı yatırılacak.

15 bin TL olanlara = 1752 TL maaş farkı yatırılacak.

17 bin TL olanlara = 1985 TL maaş farkı yatırılacak.

20 bin TL olanlara = 2 bin 336 TL maaş farkı yatırılacak.

25 bin TL olanlara = 2 bin 920 TL maaş farkı yatırılacak.

SONRAKİ HABER