2024 Ocak ayı Aile destek ödemesi ne zaman hesaplara yatırılacak?

Milyonlarca vatandaş tarafından Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından verilecek olan aile destek ödemesinin Ocak ayı içerisinde hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu.

2024 Ocak ayı Aile destek ödemesi ne zaman hesaplara yatırılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılan destek ödemesi hakkında merak edilenler artmaya devam ederken, bu ay ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı araştırılmaya başlandı. Konu hakkında Aile Bakanlığı tarafından ödemelere ilişkin bilgilendirmeler yapılmaya başlandı.

2024 YILI AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Yeni yıla girilmesi ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından merak edilenler devam ediyor. Her ay dar gelirli vatandaşlar için yapılan ödemelerin bu sene de yapılıp yapılmayacağı hakkında araştırmalar sürerken, bununla birlikte ödemelerin detayları hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 5'i ile 15'i arasında ödemelerin yatırıldığı belirtilirken, konu hakkında henüz bakanlık tarafından Ocak ayında herhangi bir açıklama gelmedi. Bunun yanı sıra vatandaşlar tarafından aile destek ödemesinden nasıl faydalanılacağına ilişkin merak edilenler de artmaya başladı.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Her ay bakanlık tarafından yapılan bu ödemelere nasıl başvuru yapılabileceği hakkında merak edilenler arasında vatandaşlar tarafından başvuruların nasıl yapılabileceği merak konusu olmuştu. Bu çerçevede başvuru şartları ise şu şekilde verildi;

Başvuran kişinin;

-Türk vatandaşı olmaması,
-Mavi Kart sahibi olması,
-Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
-18 yaşından küçük olması,
-Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamamaktadır.

Bu çerçevede ödemelerin hesaplara yatırılmasının ardından bakanlık tarafından duyurunun yapılacağı öğrenilmiş oldu.

SONRAKİ HABER