2024 memur ve memur emeklisi maaş zammı ne kadar oldu?

Yeni yıla girmemiz ile birlikte memur ve emekli maaşına yapılacak olan zammın ne zaman açıklanacağı merak edilmeye başlandı. Enflasyon rakamları beklenirken gözler memur ve emekli maaş zammına çevrildi. Vatandaşlar da zam oranlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin sorularına yanıt aramaya başladı.

2024 memur ve memur emeklisi maaş zammı ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan asgari ücret zammı sonrasında milyonlarca memur ve emeklinin gözü yeni yılda yapılacak olan memur ve emekli maaşı zammına çevrildi.

Asgari ücretin yeni yılda 17 bin 2 TL'ye çıkarılması üzerine memur ve emekli maaş zammının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından alınan zam kararı yeni yıl öncesinde alınırken bu kez emekli ve memur maaş zammı için Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı enflasyon rakamı ve 6 aylık enflasyon farkı merak edilmeye başlandı. Vatandaşlar ‘’2024 emekli ve memur maaşları ne zaman açıklanacak? Maaşlara ne kadar zam yapılacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

2024 memur ve memur emeklisi maaş zammı ne kadar oldu? - Resim : 2

2024 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aralık ayı enflasyon oranı bir sonraki ayın yani ocak ayının ilk haftasında açıklanacak. Tam tarih 3 Ocak 2024 Çarşamba günü olarak açıklanırken bu veriyle beraber 6 aylık enflasyon farkı da belirlenmiş olacak. Son 6 ayın enflasyon veriler ise şöyle;

Temmuz ayı enflasyonu 9,49,

Ağustos ayı enflasyonu 9,09

Eylül ayı enflasyonu 4,75

Ekim ayı enflasyonu 3,43

Kasım ayı enflasyonu 3,28

Aralık ayı enflasyonu 2,93 Söz konusu oranın ardından memur ve emekli maaş zam oranı için de açıklama yapılacak. Toplu sözleşme gereği de memurlar 2024 Ocak ayında yüzde 15 zam alacak. Memur ve memur emeklileri Ocak ayında toplamda yüzde 49,25 zam alacak. Böylelikle en düşük memur maaşı da 32 bin 860 TL olacak. Memur ve memur emeklisi için net bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER