2024 IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak?

Bu sene yurt dışından gelen telefonların kayıt ücretleri için alınan ücretlere bir anda zam yapılmasının ardından gelecek sene hangi rakamların gündeme geleceği merak konusu oldu.

2024 IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak?

Yurt dışından telefon alarak Türkiye'de kullanmak isteyen kişilerin devlete ödemesi gereken IMEI kayıt ücretleri hakkında merak edilenler artmaya başladı. Özellikle de bugün Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte gelecek sene yurt dışı telefon kayıt ücretlerinin ne kadar olacağı hakkında merak edilenler de araştırıldı.

Bu sene 6 bin 91 TL'den bir anda alınan karar ile zamlanan IMEI ücretlerinin gelecek sene için ne kadar olacağı oldukça merak ediliyordu. Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda bugün açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte bu tutarların da hesaplandığı öğrenildi.

YURT DIŞI TELEFON KAYIT ÜCRETLER NE KADAR?

Geçtiğimiz sene yurt dışından telefon alarak Türkiye'ye kayıt yaptırmak isteyen kişilerin ödedikleri ücret 2 bin 732 TL idi. 2023 yılına girdiğimiz andan itibaren ise bu ücret 6 bin 91 TL oldu. Bu sene IMEI ücretlerin bu şekilde devam etmesi beklenirken, 7 Temmuz 2023 tarihinde yeni bir karar alındı.

Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bu ücretin 20 bin TL'ye yükseltildiği öğrenildi. Yani artık yurt dışından alınan bir telefonun Türkiye'de kullanılması için 20 bin TL bedel ödenmesi gerektiği belirtildi.

2024 IMEI ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Yaşanan bu gelişmelerin ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında 2024 yılında IMEI ücretlerinin ne kadar olacağı konusuydu. Enflasyon rakamlarının da açıklanmaya başlamasının ardından yapılan hesaplamalara göre 2024 yılında IMEI ücretlerinin 31 bin 692 TL olmasına karar verildiği öğrenildi.

Kayıt işlemlerinin ise e-Devlet üzerinden 120 gün içerisinde yapılabileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER