2024 fitre miktarı kaç TL, fıtır sadakası ne zaman, kimlere verilir?

Fıtır sadakası olarak da bilinen fitre ile ilgili araştırmalar başladı. Fitre ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyenler 2024 yılında bu ödemenin kaç TL tutarında ve kimlere, ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

2024 fitre miktarı kaç TL, fıtır sadakası ne zaman, kimlere verilir?

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber sadaka konusu da gündeme gelmeye başladı. Fitre yani fıtır sadakası Ramazan'a ulaşmanın şükrü niyeti ile ihtiyacı olanlara veriliyor. Maddi durumu iyi olanlar tarafından verilen fitre miktarı ise her sene Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirleniyor. Bu çerçevede fitre ödeyecek olan vatandaşlar ‘’2024 fitre parası ne kadar oldu?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Fıtır sadakası miktarı her yıl değişirken fitre tutarı belirlenirken kişinin bir günlük normal gıda ihtiyacını karşılayacak miktar göz önünde bulundurularak hesaplanıyor.

FİTRE NE ZAMAN, KİMLERE VERİLİR?

Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan Bayramının birinci günüdür ancak bayramdan önce de verilebilir. Bayram günü de verilebilen fıtır sadakasının bayramdan sonraya bırakılması mekruhtur. Fıtır sadakası, kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul Müslümanlara verilir. Fıtır sadakası ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esastır. Ayrıca eşler de birbirlerine fitre veremez. 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı fitre - fıtır sadakası miktarını ise kişi başı 130 TL olarak belirledi. Bu miktar 4 kişilik bir aile için 520 TL'ye karşılık gelmektedir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER