2024 Fındık alım fiyatları kaç TL?

2024 yılı fındık alım fiyatı merak konusu olmaya devam ediyor. Bu yıl fındık alım fiyatının kaç TL üzerinden yapılacağı merak edilirken belirlenen fiyatlar da belli oldu.

2024 Fındık alım fiyatları kaç TL?

Fındık hasat dönemine kısa bir süre kala 2024 fındık fiyatı araştırma konusu oldu. Bu seneki fındık fiyatları sorgulanmaya devam ederken bir yandan da fındık yevmiyesi merak ediliyor. Bu çerçevede ''2024 Fındık kilosu kaç TL? Fındık yevmiyesi ne kadar?'' sorusunda yanıt aranmaya başladı.

2024 yılında fındık alım fiyatlarına ilişkin araştırmalar devam ederken kalitesine göre alım fiyatları da belli oldu.

2024 FINDIK ALIM FİYATI NE KADAR?

Fındık alım fiyatları açıklandı. Buna göre 2024 yılı fındık alım fiyatı;

Levant kalite için 133 TL,

Giresun kalite için 135 TL olarak belirlendi.

2024 Fındık alım fiyatları kaç TL?

Bakanlığın üreticilere vereceği alan bazlı destek, mazot ve gübre desteği ile birlikte düşünüldüğünde ise levant kalite için ortalama fiyat 133 TL/Kg, Giresun kalite için ise 135 TL/Kg olacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra yüksek randımanlı fındığa 1,30 TL/Kg ilave fiyat verileceği bildirildi.

2024 FINDIK YEVMİYESİ NE KADAR?

Giresun’da fındık toplama işinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesi asgari 666,75 lira olarak belirlendi. TMO; fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlarken üreticilerin 12 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri ile www.tmo.gov.tr adresi ve e-devlet üzerinden randevularını alabilecekleri belirtildi. Bununla beraber kabuklu fındık alımlarına 19 Ağustos'ta başlanacak.

SONRAKİ HABER