2024 Evde bakım aylığı ne kadar oldu, zamlandı mı?

Evde bakım ödemesi alan vatandaşlar 2024 yılı ocak ayı ile beraber araştırmalarına hız verdi. Evde bakım maaşına ilişkin detaylar sorgulanırken ocak ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara geçeceği merak edilirken detaylar Haberankara.com adresinde yer aldı.

2024 Evde bakım aylığı ne kadar oldu, zamlandı mı?

Ülkemizde ekonomik sıkıntı içerisinde olan ve bakıma muhtaç olan bireyler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri yapılıyor. 2024 yılı ocak ayı ile beraber evde bakım maaşlarına ilişkin detaylar merak konusu olurken evde bakım maaşı ödemeleri, maaş artışları ardından sil baştan değişti.

Zamlanan sosyal ödenekler arasında yer alan evde bakım ödemelerine ilişkin ‘’Evde bakım ödemeleri ne zaman yatacak, kaç TL oldu?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşının yeni tutarını ve ödeme tarihini duyurdu.

2024 EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım aylığı yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilerin hesaplarına aylık periyotlar halinde olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeniyor. Evde bakım maaşı zamları açıklanırken buna göre;

18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı da 2 bin 797 liraya yükseldi.

Daha önce 5 bin 97 lira olan evde bakım yardımı 2024 Ocak - Temmuz dönemi için 7 bin 608 lira oldu.

2024 Evde bakım aylığı ne kadar oldu, zamlandı mı?

OCAK 2024 EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Bakan Göktaş, ''Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık.'' diyerek ödemelerin başladığını duyurdu. Zamlı evde bakım parası ise şubat ayında hesaplarda olacak. Bu çerçevede ocak ayı farkı da hak sahiplerinin hesaplarına ödenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER