2024 Engelli bireysel eğitim desteği ne kadar oldu?

Engelli bireylere verilen bireysel eğitim desteğinin 2024 yılında ne kadar olduğu merak edildi. Engelli bireysel eğitim desteğinin 2024 yılında ulaştığı rakam belli olurken konuyla ilgili ayrıntıları derledik.

2024 Engelli bireysel eğitim desteği ne kadar oldu?

Ülkemizde engelli bireyler için verilen çeşitli sosyo - ekonomik destekler bulunuyor. Söz konusu desteklerden yararlanan hak sahipleri ise son dönemde 2024 yılı engelli bireysel eğitim desteğini merak ediyor. Engelli bireysel eğitim desteğinin yeni yılda kaç TL tutarında verileceği merak edilirken konuyla ilgili detaylar belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "2024 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

2024 ENGELLİ BİREYSEL EĞİTİM DESTEĞİ NE KADAR OLDU?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber engelli bireysel eğitim desteği belli oldu. Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, bu yıl katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 lira, grup eğitimi için aylık bin 314 lira olacak.

2024 Engelli bireysel eğitim desteği ne kadar oldu?

Buna göre 2024 yılında özel eğitim okullarıyla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, KDV hariç bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 lira, grup eğitimi için aylık bin 314 lira olarak belirlendi.

2024 Engelli bireysel eğitim desteği ne kadar oldu? - Resim : 2

Bu tutarlar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesine konulan ödenekten, aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanacak. Ödemeler 2024 yılı boyunca devam edecek ve 2025 yılında yeniden belirlenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER