2024 emekli maaşım neden eksik yattı, ne yapmalıyım?

Bu sene Ocak ayında emekli maaşlara zam gelmesinin ardından bazı vatandaşlar tarafından emekli maaşlarının gelen zamdan daha eksik yattığı yönünde açıklamalar gelmeye başladı. Peki emekli maaşları neden eksik yattı?

2024 emekli maaşım neden eksik yattı, ne yapmalıyım?

Ocak ayında yapılan görüşmeler sonucunda SSK ve memur emeklisi vatandaşların maaşlara zam gelmişti. Bunun ardından bu aydan itibaren emekli vatandaşların maaşlarını zamlı olarak alacakları öğrenildi. Fakat memur emeklisi vatandaşlar ile SSK, Bağ Kur emeklisi vatandaşların aynı oranda maaş zammı alamamaları nedeni ile SSK ve Bağ Kur emeklileri için ek zam yapılıp yapılmayacağı oldukça merak edildi. Bu çerçevede emekliler için yeni bir müjde gelmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EK ZAM AÇIKLAMASI GELDİ!

Konu hakkında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, "Bilindiği gibi 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Bu farklı artışların emeklilerimizde yol açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için emeklilerimizin maaşlarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımız müjdesini vermek istiyorum.

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6'ya yükseliyor. Önümüzdeki Temmuz ayındaki artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık artış oranları önümüzdeki Temmuz'da eşitlenecektir. Yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırkenSSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamına alacakları için dengesizlik giderilecektir. Sosyal devlet ilkesi gereği uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz." şeklinde açıklamalar ile gelen ek zam ile birlikte en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu ifade edildi.

EMEKLİ MAAŞIM NEDEN EKSİK YATTI?

Konu hakkında vatandaşlar tarafından Ocak ayı için yapılan açıklamalara göre maaşlarının 7 bin 500 TL yattığı ifade edildi. Bu çerçevede maaşlarının neden eksik yattığı konusunda araştırmalar her ne kadar yapılsa da yetkili kişiler tarafından açıklama gelmedi.

Fakat uygulanan ek zammın Şubat ayından itibaren yatmasının planlandığı bu nedenle de bu ay da eski açıklanan tutardan maaşlarını almak durumunda kaldıkları öğrenildi.

SONRAKİ HABER