2024 Emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar, kaç TL olacak?

Her yıl dini bayramlarda emeklilere verilen ikramiyelerle ilgili 2024 yılında zam açıklaması yapılmasını bekleyen emekliler araştırmalarına başladı. Emekliler bayram ikramiyelerinin bu yıl kaç TL tutarında hesaplarına geçeceğini merak ederken ikramiyelere zam gelip gelmeyeceğini de sorgulamaya başladı.

2024 Emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar, kaç TL olacak?

Türkiye'de emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez ikramiye ödemesi yapılıyor. İkramiye ödemeleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler de bu yıl ödemelere zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor.

Emekliler ödemelere dair bilgi sahibi olmak isterken ‘’2024 emekli ikramiyelerine zam geldi mi?'' sorusuna yanıt aranıyor. Emekli ikramiyesi ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere toplamda iki kere verilen bayram ikramiyelerinin 2024 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor.

2024 EMEKLİ İKRAMİYELERİNE ZAM GELECEK Mİ?

Emekli ikramiyelerine ilişkin gelişmeler merakla takip edilirken ödemelerin 2024 yılında ne kadar olacağı şimdiden araştırma konusu oldu. Ramazan ayının yaklaşması ile beraber ikramiye ödemelerine ilişkin detayları araştıran vatandaşlar da alacakları ikramiyelerin miktarını merak ediyor. Emekli bayram ikramiyesi emeklilere 2018 yılı itibariyle ödenmeye başlarken dini bayramlar olan Ramazan ve Kurban Bayramlarında 2'şer bin lira olmak üzere toplamda 4 bin lira bayram ikramiyesi ödeniyor.

2024 Emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar, kaç TL olacak?

Emekli ikramiye zammı merak edilirken konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘’2002 yılından bu yana emeklilerimiz bizim için çok değerli olmuştu. Enflasyona karşı tüm vatandaşları ezdirmeme ilkesi emeklilerimiz için de söz konusu.

2024 Emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar, kaç TL olacak? - Resim : 2

2018 yılında bunu hayata geçirdik. 2 bayram için 2 bin TL ile başladık. 2021 yılında 2200 TL’ye, 2023 yılında 4 bin TL’ye yükselttik. Bu kapsamda bugüne kadar toplamda 166 milyar 200 milyon TL bayram ikramiyesi olarak ödeme gerçekleştirdik.'' dedi.

2024 Emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar, kaç TL olacak? - Resim : 3

İkramiyeye zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken Bakan Işıkhan, ‘’Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiriyoruz. 1 seferlik 5 bin TL destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında olduk.

2024 Emekli bayram ikramiyesi arttı mı, ne kadar, kaç TL olacak? - Resim : 4

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız." dedi. Yeni yılda ikramiyeler için bir zam çalışması yapılacağı öğrenilirken söz konusu kararın da Ramazan Bayramı'na kadar netleşmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER