2024 asgari ücreti Resmi Gazete'de! Asgari ücretlinin günlük ücreti yayımlandı

2024 asgari ücretini belirlemek için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

2024 asgari ücreti Resmi Gazete'de! Asgari ücretlinin günlük ücreti yayımlandı

7 milyondan fazla çalışan ve dolaylı olarak tüm Türkiye'yi etkileyen 2024 yılı asgari ücreti 27 Aralık'ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından açıklandı. 11 Aralık'ta başlayan ve 27 Aralık'a kadar toplamda 3 toplantı gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, son toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapmıştı.

Beştepe'de gerçekleşen toplantı ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı asgari ücretini 17 bin 2 lira olarak açıklamıştı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tebliğde, Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararları yayımlandı.

ÇALIŞANLARI GÜNLÜK ÜCRETLERİ YAYIMLANDI!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısındaki tebliğde yer alan karardaki ifadelerde, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 39’uncu maddesi ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 522’nci maddesi gereğince iş sözleşmesi ile çalışan ve bu kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin asgari ücretini tespit etmekle görevli Asgari Ücret Tespit Komisyonu 11 Aralık günü başladığı çalışmalarını 27 Aralık tarihine kadar sürdürdü ve 3 toplantı gerçekleştirdiği belirtildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yapılan 3 toplantı sonucunda, işçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretinin 2024 yılı için 666 lira 75 kuruş olarak tespitine karar verdi.

Ayrıca, asgari ücret desteğinin 700 Türk Lirası olarak sürdürülmesinin önerilmesine işçi temsilcilerinin muhalefetine karşılık oy çokluğu ile karar verildiği ifadeleri kararda yer aldı.

Karar, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER