2024 Asgari Ücret zammı şimdi duyuruldu! Asgari ücrete yüzde

Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi gündem oldu. 2024 yılında geçerli olacak Asgari Ücret gözler Beştepe'ye çevrildi. Asgari ücrete ilişkin kritik görüşme Beştepe'de gerçekleşirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda işçi ve işveren tarafıyla bir araya geldi. Söz konusu asgari ücret zammı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından son dakika olarak açıklandı.

2024 Asgari Ücret zammı şimdi duyuruldu! Asgari ücret 17002 TL oldu

7 milyon çalışanın yanı sıra ülke genelini ilgilendiren asgari ücret zammı hakkındaki son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Asgari ücret zammına ilişkin gelişmeler gündemdeyken asgari ücrete ilişkin kritik görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile saat 16.30'da Beştepe'de gerçekleşti. Toplamda bir buçuk saat süren toplantının sona erdiği öğrenilirken beklenen açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yapacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda işçi ve işveren tarafıyla bir araya gelirken Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı son toplantılar ile 2024 zam oranı kesinlik kazandı. Kesin asgari ücret tutarı milyonlarca çalışan ve işveren tarafından beklenirken gözler yapılan toplantının ardından gelen açıklamaya çevrildi.

2024 YILI ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

2024 asgari ücret zammı takip ediliyor. Asgari ücret için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına çevrildi. 2024 asgari ücret zammı için enflasyon rakamları ve Türkiye’deki yaşam standartları göz önünde bulundurulurken yılda tek zam açıklaması da beklentileri yükseltti. 2024 asgari ücret net ve brüt tutarı, yeni yılda hem çalışanlar hem de işverenler için önemliyken bundan etkilenecek olan pek çok kalem bulunuyor.

2024 Asgari Ücret zammı şimdi duyuruldu! Asgari ücrete yüzde

Asgari ücret için yüzde 30 ile 55 arasında zam yapılması kamuoyunun beklentileri arasında yer alırken Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda karar çıktı. Asgari ücret zammına ilişkin kritik görüşme bugün saat 16.30'da Beştepe'de gerçekleşirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndaki tarafları arayarak davet etti. İşçi, işveren tarafı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplantıda yer alırken görüşme sonrası beklenen zam açıklaması da geldi.

2024 Asgari Ücret zammı şimdi duyuruldu! Asgari ücrete yüzde - Resim : 2

2024 YILI ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA AÇIKLANDI

Asgari ücret zammı için 2 toplantı yapılmış bu toplantılarda herhangi bir rakam telaffuz edilmemişti. Aralık ayının son haftası olması sebebiyle asgari ücretin açıklanması beklenirken son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan son dakika açıklamasında asgari ücreti 17 bin 2 TL olarak açıkladı. Asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapılırken 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER