2024 Asgari Ücret zam toplantısı ne zaman yapılacak?

2024 yılında asgari ücrete yapılacak olan zam oranı için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yapacağı toplantıya çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek toplantı için araştırmalar da başladı.

2024 Asgari Ücret zam toplantısı ne zaman yapılacak?

Ülkemizde milyonlarca vatandaş asgari ücret karşılığında çalışıyor. Asgari ücret ile ilgili araştırmalar artarken aralık ayı öncesinde kulis bilgileri ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılacak olan zam toplantısının tarihleri merak edildi. Vatandaşlar, ''2024 Asgari ücret ne kadar olur? Yeni asgari ücret net - brüt günlük ve aylık kaç TL olarak hesaplanır?'' sorularına yanıt arıyor. 1

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon aylık olarak yüzde 3,43 olurken yıllık yüzde 61,36 olarak açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 61,36, aylık yüzde 3,43 oldu.

asgari-ucret-tespit-komisyonunun-2024-yilinda-uygulanacak-asgari-ucreti-belirlemek-uzere-ilk-toplantisini-aralik-ayinda-yapmasi-bekleniyor.jpg

TÜFE'deki değişim 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,43, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 55,00, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,36 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,26 olarak gerçekleşti.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü güncelledi. Enflasyon tahmini yüzde 58’den yüzde 65’e çıkarıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise "Aralık ayı başında 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için komisyonumuz toplanacaktır. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyorum" dedi.

t.jpg

Uzmanlar ise yüzde 40'a varan bir oranda zam bekliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2024 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını aralık ayında yapması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER