2024 Aile Destek Paketi ödemesi bitti mi, uzatılacak mı, devam edecek mi?

Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi kişilere yönelik yapılan destek ödemeleri temmuz ayı ortasında yeniden araştırma konusu oldu. Temmuz ayı Aile Destek Paketi ödemelerine dair gündemde pek çok konu yer alırken merak edilenleri derledik.

2024 Aile Destek Paketi ödemesi bitti mi, uzatılacak mı, devam edecek mi?

Ülkemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılan destek ödemeleri gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Aile Destek Programı ödemelerine dair detaylar araştırma konusu olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına ödemeler yapılmaya devam ediyor.

Hane gelirine göre 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda hak sahiplerinin hesaplarına ödenen Aile Destek Paketi ödemeleri 12 ay süreyle yapılıyor. 1 yıl süreyle uzatılan Aile Destek Paketi ödemesine ilişkin "Temmuz 2024 Aile Destek Paketi ödemesi bitti mi, uzatılacak mı, devam edecek mi?" soruları gündeme geldi.

TEMMUZ AYI AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ YATTI MI, AİLE DESTEK PROGRAMI BİTTİ Mİ, DEVAM EDECEK Mİ?

Aile Destek Paketi temmuz ayı ödemeleri tamamlandı. Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, destek kapsamında bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptıklarını duyururken ''Kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini kaydeden Bakan Göktaş, “Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 88,2 milyar TL destek sağladık” dedi.

2024 Aile Destek Paketi ödemesi bitti mi, uzatılacak mı, devam edecek mi?

Aile Destek Programının son ödemesi temmuz ayında yapıldı. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erdi. Bakanlıktan aksi bir açıklama gelmedikçe söz konusu programa dair yeni bir ödeme yapılmayacak.

SONRAKİ HABER