2024 6 aylık enflasyon farkı ile polis memuru, başkomiser, zabıta maaşları ne kadar oldu?

Ülkemizde TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından memur maaşlarına yapılacak olan zam da merak konusu oldu. Memur maaş zammı gündemde yer alırken açıklanan 6 aylık enflasyon farkı ile beraber polis memuru, zabıta ve başkomiser maaş zammı da merak konusu oldu. Hem kamu personellerinin hem de emekli aylıklarının netliğe kavuşacağı enflasyon rakamlarının açıklanması ile polis maaşları araştırılmaya başlandı.

2024 6 aylık enflasyon farkı ile polis memuru, başkomiser, zabıta maaşları ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri Türkiye'nin gündeminde yer alıyor. Milyonlarca vatandaş asgari ücret zammının ardından memur ve emekli maaş zammında belirleyici olan ve TÜİK tarafından açıklanacak aralık ayı enflasyon oranını merakla beklemeye devam ediyor.

TÜİK'in açıklayacağı Aralık 2023 enflasyon verilerinin ardından memur ve emekliye 2024 yılında yapılacak olan zam merak ediliyor. Özellikle polis memurları, zabıta, başkomiserler de maaşlarında yaşanacak artışı merak etmeye başladı. Bununla beraber ‘'Polis maaşları ne kadar olacak? 2024 polis maaşı ne kadar oldu?'' sorusunun yanıtını arayan polisler için detaylar haberankara.com haber sitemizde yerini aldı. Hem kamu personellerinin hem de emekli aylıklarının netliğe kavuşacağı bu günde özellikle de polis maaşları merak konusu oldu. TÜİK tarafından açıklanan veriler doğrultusunda polis maaşları da belli olurken milyonlarca kişi detayları araştırmaya başladı.

2024 POLİS MEMURU MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Toplamda 6 aylık enflasyon sonucunda açıklanacak olan emekli ve memur maaş zammı oranları merak edilmeye başlandı. Enflasyon farkı yansıtılarak belirlenecek olan yeni maaş zamları ile özellikle de hem memurlar hem de emekli vatandaşlar şubat ayında zamlı maaş alabilecek. Bugün TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon oranının ardından polis maaşları da güncellendi.

Son 6 ayın enflasyon veriler ise şöyle;

Temmuz ayı enflasyonu 9,49,

Ağustos ayı enflasyonu 9,09

Eylül ayı enflasyonu 4,75

Ekim ayı enflasyonu 3,43

Kasım ayı enflasyonu 3,28

Aralık ayı enflasyonu 2,93

Aralık ayı enflasyonu verisi ile son 6 aylık enflasyon oranı 36,58 olarak hesaplandı.

Toplu sözleşme gereği de memurlar 2024 Ocak ayında yüzde 15 zam alacak. Memur ve memur emeklileri Ocak ayında toplamda yüzde 49,25 zam alacak. Böylelikle en düşük memur maaşı da 32 bin 860 TL olacak. 2023 yılında güncel olarak;

Başkomiser 32 bin 626 TL maaş alırken Polis memuru da 29 bin 525 TL maaş alıyordu. Zabıta maaşları da 20 bin lira ile 40 bin lira arasında değişiyor. Açıklanacak yeni enflasyon rakamları karşısında ne kadar olacağı oldukça merak ediliyor. Enflasyon oranının açıklanmasının ardından polis maaşları da kesinliğe kavuşmuş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER