2024-2025 eğitim öğretim yardım ödemeleri bugün başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024 2025 eğitim öğretim yardımının bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Bakan Işıkhan toplamda 18 bin 522 öğrencinin yardımdan yararlanacağını duyurdu.

2024-2025 eğitim öğretim yardım ödemeleri bugün başladı

Konu ile ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından geldi. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında şehit çocukları, har ve vazife malulleri ile çocukları için eğitim öğretim yardımlarının hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre 13 milyon TL’den fazla ilköğretim yardımı, 20 milyon TL’den fazla ortaöğretim yardımı ve 27 milyon TL’den fazla da yükseköğretim yardımının yapılacağı ifade edildi.

ÖDEMELER BUGÜN BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şehit çocukları, harp ve vazife malulleri ile çocukları için 2024-2025 eğitim-öğretim yardımını bugün itibarıyla ödemeye başladıklarını bildirdi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eğitim-öğretim yardımı ödemelerinin "e.sgk.gov.tr" internet adresinden sorgulanabileceğini belirtti.

" BUGÜN İTİBARIYLA ÖDEMEYE BAŞLADIK"

Işıkhan, şunları kaydetti:

"Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti kıymetli evlatlarımıza, harp-vazife malullerimize ve çocuklarına eğitim yardımı sağlıyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yardımını bugün itibarıyla ödemeye başladık. 18 bin 522 öğrencimize toplamda 351,6 milyon lira eğitim-öğretim yardımı gerçekleştireceğiz. Sevgili öğrencilerimize başarılı bir eğitim yılı diliyorum. Her zaman yanınızdayız"

Açıklamada, 13 milyon 616 bin lira ilköğretim yardımı, 20 milyon 425 bin lira ortaöğretim yardımı ve 27 milyon 233 bin lira yükseköğretim yardımı yapılacağı açıklandı.

Öte yandan Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasında eğitim öğretim yardımını sorgulamak isteyenlerin e.sgk.gov adresi üzerinden de sorgulama işlemi yapabileceğini belirtti. Ödemeler bugünden itibaren hesaplara aktarılmaya başlandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER