2023 Memur zammı toplu sözleşme toplantısı ne zaman, saat kaçta? Memur zam teklifi ne kadar yapıldı?

2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmesi yapılmış ve 1 Ağustos'ta başlayan süreçte ilk teklif sunulmuştu.

2023 Memur zammı toplu sözleşme toplantısı ne zaman, saat kaçta? Memur zam teklifi ne kadar yapıldı?

Memur zam teklifinin gerçekleşmesinin ardından toplu sözleşme toplantısı ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmesi yapılmış ve 1 Ağustos'ta başlayan süreçte ilk teklif sunulmuştu.

Memur-Sen tarafından ilk teklif beğenilmezken hükümet tarafından gerçekleşecek yeni toplantıda zam teklifinin revize edilmesi bekleniyor. Vatandaşlar toplu sözleşme toplantısının ne zaman olacağını merak etmeye devam ederken arama motorları üzerinden ''Toplu sözleşme toplantısı ne zaman, saat kaçta? Memur zam teklifi ne kadar, yüzde kaç?'' sorularının yanıtı araştırılmaya devam ediliyor.

MEMUR TOPLU SÖZLEŞME TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milyonlarca kişi tarafından toplu sözleşme toplantısıyla ilgili yapılan araştırmalar tüm hızla devam ederken hükümet tarafından gelen zam teklifine Memur-Sen tepki gösterdi. Hükümet tarafından 2024'te yüzde 14+9, 2025'te ise yüzde 6+5 olmak üzere toplamda yüzde 34 zam teklifinde bulunmasına Memur-Sen'den tepki gelirken Memur-Sen 2 yıl için yüzde 110 zam talep etmişti.

İki tarafta bugün yeniden bir araya gelmeye hazırlanırken arama motorları üzerinden ''17 Ağustos 2023 toplu sözleşme toplantısı ne zaman, saat kaçta?" sorusunun yanıtı aratılmaya devam ediliyor. Teklifin Memur-Sen tarafından kabul edilmemesi nedeniyle hükümet 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle masaya oturacak.

MEMUR TOPLU SÖZLEŞME TOPLANTISI SAAT KAÇTA?

Tarafların yine anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvuru yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Memur zam teklifi hakkında açıklamalarda bulunarak "Enflasyon tahminlerini de dikkate aldığımızda kamu personelimize yüzde 42’yi bulan bir artış öngörülmüştür. 2024’ün ikinci 6 aylık dönem zammı ile birlikte kümülatif artış yüzde 54’ün üzerinde olacaktır." demişti.

MEMUR-SEN TEKLİFİ NEYDİ?

Memur-Sen, 2024 için 3'er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış talebinde bulunmuştu.

Konfederasyon, 2025 için ise 6'şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

SONRAKİ HABER