2023 ekim ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Ekim ayının son günlerine gelinmesi ile birlikte vatandaşlar tarafından enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu haline geldi.

2023 ekim ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanan enflasyon rakamlarının Ekim ayı için ne zaman açıklanacağı oldukça merak edildi. Ocak ayı asgari ücretlere yapılması beklenen zammın enflasyon rakamları ile bağlantılı olarak ilerlemesinin ardından vatandaşlar tarafından maaşlara yapılması beklenen zam ile de doğru orantıda merak edilenler artmaya başladı.

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLADI!

TÜİK tarafından yapılan açıklamalara göre Eylül ayı için enflasyon rakamları şu şekilde açıklanmıştır;

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %4,75, bir önceki yılın Aralık ayına göre %49,86, bir önceki yılın aynı ayına göre %61,53 ve on iki aylık ortalamalara göre %55,30 olarak gerçekleşti.

Aylık bazda TÜFE yüzde 4,75, Yİ-ÜFE yüzde 3,4 yükseldi.

TÜFE, eylülde geçen yılın aralık ayına göre yüzde 49,86, Yİ-ÜFE ise yüzde 36,06 arttı.

Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 61,53, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 47,44 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, eylülde 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 55,3, yurt içi üretici fiyatları yüzde 65,55 arttı.

EKİM AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tüm bunların yanı sıra ekim ayında TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı en çok merak edilenler arasında yer aldı. Bu kapsamda TÜİK tarafından yapılan açıklamalara göre 3 Kasım tarihinde enflasyon rakamlarının açıklanmasının beklendiği ifade edildi. Bu çerçevede rakamların açıklanmasının ardından zam oranının belirlenmesine bir adım daha yaklaşıldığı ifade edildiği öğrenildi.

SONRAKİ HABER