2023-2024 KYK bursu ne zaman yatacak?

Milyonlarca üniversiteli tarafından merakla beklen KYK başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından burs ve kredilerin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu.

2023-2024 KYK bursu ne zaman yatacak?

Devlet tarafından üniversiteli öğrenciler için verilen KYK burs ve kredileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalara burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığı öğrenildi. Sonuçların açıklanmasının hemen ardından ise burs ve kredilerin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu.

KYK BURSU NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Öğrencilere yapılacak olan burs ödemelerinin hesaplara toplu bir şekilde yatırılacağı öğrenildi. Ekim, Kasım ve Aralık aylarının ödemelerinin Aralık ayında toplu bir şekilde yapılacağı ifade edildi. Ödeme tarihleri ise şu şekildeydi;

"Kimlik numarasının sonu “0” olanlar 6 Ocak, “2” olanlar 7 Ocak, “4” olanlar 8 Ocak, “6” olanlar 9 Ocak, “8” olanlar 10 Ocak’ta ödemelerini alabilecek."

KYK BURSU NE KADAR?

Bu sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte KYK burs ve kredilere zam yapıldığı öğrenildi. Gelen zamların ardından yeni rakamlar şu şekilde verildi;

  • KYK Ön Lisans Kredisi/Bursu: 2.000 TL
  • KYK Lisans Kredisi/Bursu: 2.000 TL
  • KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: .4000 TL
  • KYK Doktora Kredisi/Bursu: 6.000 TL
SONRAKİ HABER