2023-2024 İBB burs başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, şartları nedir, burs miktarı ne kadar?

YKS tercih sürecinin tamamlanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bursları merak konusu oldu. İBB'nin burs başvuru şartları ve miktarı araştırılırken detayları Haberankara.com okurları için derledik.

2023-2024 İBB burs başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, şartları nedir, burs miktarı ne kadar?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ter döken milyonlarca öğrenci sürecin sonuna geldi. Tercih yaptığı üniversitelerden birine girmeye hak kazanan öğrenciler, yaşadıkları şehirlerdeki yurt ve burs imkanlarını araştırırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sunduğu burs imkanı da İstanbul'da okuyacak öğrencilerin radarına girdi.

İBB'nin 2023 - 2024 üniversite öğrencilerine vereceği burs için şartlar, başvuru süreci ve burs miktarı merak edildi. Üniversitede ekonomik bir desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler için İBB'den gelecek açıklamalar yakından takip edilirken gözler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı açıklamaya çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine sağlayacağı burs imkanından yararlanmak isteyenler, ''İBB burs başvurusu başladı mı, ne zaman yapılacak, ödeme miktarı nedir?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

İBB BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Üniversite eğitiminde maddi olarak destek görmek isteyenler, İBB burs başvurularını bekliyor. Ancak İBB burs başvuru işlemleri henüz başlamadı. İBB burs başvuru tarihleri ile ilgili de henüz bir açıklama gelmezken detayların ilerleyen günlerde öğrencilere duyurulması bekleniyor.

ibb-burs.jpg

2023 - 2024 İBB BURS MİKTARI NE KADAR?

İBB bursları geçtiğimiz yıl, 1.500 TL, 1.500 TL + 1.500 TL olmak üzere 3 taksit halinde ödeme yapıldı. Bu sene ise burs miktarı henüz bilinmiyor. Burs başvuru tarihleri ile beraber burs ücretlerinin de açıklanması bekleniyor.

İBB BURS BAŞVURU ŞARTLARI

İBB bursundan yararlanmak isteyenlerin;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • İstanbul’da öğrenim görüyor olması veya ailesinin/anne-baba vefat durumunda yakınının İstanbul’da ikamet etmesi,
  • Ön lisans, Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi olması,
  • Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olması,
  • Devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf /özel üniversitede yüzde 100 burslu okuyor olması,
  • Ara ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4,00 üzerinden 2,00 olması,
  • Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olması şartı aranıyor.

İBB BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Eğitim yardımı başvuruları ve evrak işlemlerini ''gencuniversiteli.ibb.istanbul'' ya da ''İstanbul Senin'' uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER