2 yıl geri ödemesiz faizsiz 150 bin TL evlilik kredisini hangi banka, ne zaman verecek?

Evlilik kredisi ile ilgili detaylar merakla bekleniyor. Evlilik kredisinin hangi banka aracılığı ile ne zaman verileceği merak edilirken son gelişmeler de araştırma konusu olmaya devam ediyor.

2 yıl geri ödemesiz faizsiz 150 bin TL evlilik kredisini hangi banka, ne zaman verecek?

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde adaylar tarafından pek çok vaade yer verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olarak yeni evlilikleri teşvik etmek evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin kredi açıklamasına yer vermişti.

Faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vade ile verileceği açıklanan 150 bin liralık evlilik kredisi ile ilgili olarak detaylar araştırılırken bu krediden yararlanmak isteyenler de ''Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman, kimlere verilecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Faizsiz evlilik kredisi ile ilgili detaylar merak edilirken son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİNDE YENİ DETAYLAR

Seçim vaatleri arasında yer alan evlilik kredisi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Seçim döneminde milletimize verdiğimiz sözlerden biri de hatırlayalım'' diyerek evlilik kredisinin son detaylarını;

''Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık.

ekran-goruntusu-2023-10-07-160606.png

Önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik bankasına dair kanun teklifini meclisimizin takdirine sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız.

Banka gelirleri tesis edilene kadar öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek, sonrasında bu projeleri yaygınlaştıracağız.

Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankası’ndan karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız. Genç depremzedelerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projemizin de hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NE OLACAK?

Faizsiz evlilik kredisinin 150 bin TL iki yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli olacağı açıklanmıştı. Pilot bölgede başlayacak uygulamanın ilk olarak deprem bölgesinde verilmesi planlanırken detayların ilerleyen günlerde yapılacak Kabine Toplantısı ile belli olması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER