2 yıl geri ödeme yok tek kuruş faiz yok! Bakanlık harekete geçti 48 ay vade ile ödenecek bir derde deva olacak

Ülkemizde artan maliyetler nedeniyle vatandaşların nakit ihtiyacı da giderek artıyor. Maliyet artışları nedeniyle nakit paraya ihtiyaç duyanlar bankaların kredi paketlerine başvuru yaparken hükümetin aldığı kararla bakanlığın harekete geçtiği ve vatandaşlar için kredi desteği sağlanacağı bildirildi.

2 yıl geri ödeme yok tek kuruş faiz yok! Bakanlık harekete geçti 48 ay vade ile ödenecek bir derde deva olacak

Türkiye'de artan maliyetler ve enflasyonun yükselişi vatandaşların nakde olan ihtiyaçlarını artırıyor. Nakde olan ihtiyacı artan vatandaşların bankaların kredilerine olan rağbetleri de arttı. Yükselen kredi faizleri nedeniyle kredi çekmekten geri duran vatandaşlar için ilaç niyetinde bir duyuruya yer verildi.

Ülkemizde enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından faiz artışı kararlarına devam edilirken bu karar bankaların kredi faizlerini de etkiledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin liralık kredi desteği müjdesi geldi.

FAİZSİZ 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ 48 AY VADELİ EVLİLİK KREDİSİ YOLDA

2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesine ilişkin 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi', TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından kabul edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

2 yıl geri ödeme yok tek kuruş faiz yok! Bakanlık harekete geçti 48 ay vade ile ödenecek bir derde deva olacak

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Göktaş, "Programla başvurusu onaylananlara toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız." dedi.

2 yıl geri ödeme yok tek kuruş faiz yok! Bakanlık harekete geçti 48 ay vade ile ödenecek bir derde deva olacak - Resim : 2

Bakan Göktaş, "Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıkları sürüyor. Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız.” ifadelerini kullandı. Bu çerçevede bankanın kurulması için bekleyişe geçilirken bakanlığın konuyla ilgili açıklamaları takip ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER