2. el araçlara taşıt kredisi! Halkbank 280.000 TL'nin taksitini açıkladı!

Halkbank taşıt kredisi kampanyası kapsamında müşterilere 2. el araç alımlarında destek veriliyor. 280 Bin TL 2. el taşıt kredisinin aylık taksiti kaç TL?

2. el araçlara taşıt kredisi! Halkbank 280.000 TL'nin taksitini açıkladı!

Türkiye’de otomobil satın almak isteyenlerin en büyük destekçisi taşıt kredileri olmaya devam ediyor. Bankalara başvuranlar belirli maliyetler karşılığında taşıt kredisi çekebiliyorlar. Bu şekilde taşıt finansmanı temin edenler otomobil alımlarını daha kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Ancak taşıt kredilerinde maliyetler kadar kredi koşulları da büyük bir önem arz ediyor.

2. EL ARAÇLARA KREDİ ZOR ÇIKIYOR

Sıfır kilometre otomobiller için bankalar aşıt kredisi veriyorlar ve herhangi bir zorluk da çıkarmıyorlar. Ancak müşteri 2. el taşıt kredisi için talepte bulunduğunda işler tamamen değişiyor. Bankalar 2. el araçlar için taşıt kredisi vermek istemiyorlar. Bunun için de çeşitli kurallar uyguluyorlar. Kredi faizlerini, yükseltmek dahil bu kurallar arasında yer alıyor. Ancak tüm bankalar bu şekilde uygulama yapmıyorlar. Bazı bankalar 2. el taşıt kredilerini sıfır araçlarda olduğu gibi kullandırabiliyorlar.

HALKBANK İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI!

Halkbank müşterileri ikinci el taşıt kredisi için imkana sahip olabiliyorlar. Bankaya başvurmaları halinde müşteriler 5 yaşa kadar ikinci el araçları satın alırken taşıt kredisi desteği alabiliyorlar. Bu kredinin kuralları da Halkbank tarafından açıklandı.

Halkbank’ın taşıt kredisi kampanyası kapsamında 2. el araçlar için 48 aya kadar vade ile kredi imkanı sağlanıyor. Krediyi kullanan müşteriler otomobillerini satın alarak kredi borcunu da 4 yıllık vade sürecinde ödeyebiliyorlar.

Halkbank 2. el taşıt kredisi kampanyası kapsamında müşterilere aylık yüzde 4 oranında kredi faizi uygulanıyor. Bu maliyet ile yapılan hesaplama ile müşterilerin katlanmak zorunda oldukları toplam faiz maliyeti ortaya çıkıyor.

Halkbank müşterileri 2. el taşıt kredisi çekmek istediklerinde banka müşterinin satın alacağı otomobil üzerinde rehin işlemi tesis ediyor. Bu şekilde kredisini güvenceye alan banka müşteriden de ek teminat talep etmiyor. Kredi borcu kapanmadan bankadan habersiz olarak aracın satışını yapmak bu işlem ile mümkün olmuyor. Kredi borcu kapandığında ise işlem işlevsiz kalıyor.

280.000 TL 2. El TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

2. el araçlara taşıt kredisi! Halkbank 280.000 TL'nin taksitini açıkladı!

Halkbank'tan 48 ay vadeli 280.000 TL ikinci el taşıt kredisi çeken müşteriler bankaya her ay 15.960 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 766 Bin TL'yi buluyor.

SONRAKİ HABER