18 yaşından büyük tüm kadınlara ödeniyor! 1800 TL ödemeyi almak için kimlik kartı yeterli

Bakanlıklara tarafından geliştirilen ekonomik destek paketleri vatandaşlarla buluşturulmaya devam ediyor. Destekler hak sahibine ulaştırılırken kadınlara özel ekonomik destekler de veriliyor. 18 yaş üzeri kadınları ilgilendiren ödeme detaylarını ekledik.

18 yaşından büyük tüm kadınlara ödeniyor! 1800 TL ödemeyi almak için kimlik kartı yeterli

,18 yaşından büyük tüm kadınlara ödeniyor! 1800 TL ödemeyi almak için kimlik kartı yeterli - Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda başlatılan yardım programlarının Temmuz 2023 tarihi ile devam etmesine karar verildi. Bakanlıklar tarafından verilen destek ödemelerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında ''Sosyal Destek'' programı adıyla hak sahiplerine ulaştırılması ile destekler hakkında merak edilenler de arttı.

Belirli şartlara bağlı olarak desteklerden yararlanmaya hak kazanan kişiler belirlenirken yardım programından faydalananlar için ödemeler de periyodik olarak gerçekleşiyor. Destek ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına belirli tarihlerde geçerken bu ödemeler aile, barınma, gıda, engelli, yaşlı, gıda, sağlık ve eğitim alanlarında veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri ekonomik durumu yetersiz olan bireylere verilirken desteklerden kadınlar da yararlanabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde detaylı bilgiler bir tablo halinde paylaşılıyor. Kadınlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geliştirdiği yardım programları da bulunuyor.

HESAPLARA 1800 TL GEÇİYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Aile' yardım programları kapsamında kadınlara da çeşitli nakdi yardımlarda bulunuyor. Şartlı Sağlık Yardımları (Sağlık ve Gebelik) adıyla verilen bu yardımdan 18 yaş üzeri kadınlar faydalanabiliyor.

''Şartlı Sağlık Yardımları'' adıyla yapılan bu ödemeler hakkında bakanlığın resmi internet sitesinde detaylar da yer aldı. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 aylık periyotlar halinde gerçekleştirilirken ödeme için Türkiye Cumhuriyeti (T.C) kimlik kartı ile başvuru yapılması yeterli oluyor. Şartlı Sağlık Yardımları (Sağlık ve Gebelik), Sosyal güvencesi olmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi durumunda bulunan ailelere çocuklarını sağlık kontrolüne göndermeleri, anne adaylarının ise hamilelik süresince sağlık kontrolüne gitmeleri ve doğumlarını hastanede yapmaları şartıyla yapılan yardımlardır.

ekran-goruntusu-2023-08-06-085927.png

Öncelik annede olmak üzere 18 yaş üstü aile bireyi ve hamile kadınlar faydalanabilmektedir. Gebelik döneminde anneye aylık 200 TL yardım yapılmaktadır. 9 aylık hamilelik süreci düşünüldüğünde 9 ayda anneye toplam bin 800 TL ödeme yapılmaktadır.

ŞARTLI SAĞLIK YARDIMLARI NASIL ALINIR?

Gebelik dönemindeki anneye sağlanan düzenli nakit yardım programından hamile kadınlar faydalanabilmektedir. 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi durumunda bulunan kişiler yardıma başvuru yapabiliyor. Bu yardıma başvurmak için de Kimlik Belgesi yeterli oluyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER