18 yaş üzeri tüm vatandaşlar için açıklandı! Halkbank 3 bin lira taksitle evlenecek çiftlere ihtiyaç kredisi verecek

Türkiye'de artan maliyetler nedeniyle vatandaşların da çeşitli giderleri nedeniyle nakit ihtiyaçları da arttı. Bu çerçevede bankaların kredi kampanyalarını araştıran 18 yaş üzeri bireylere Halkbank'tan 'Evlilik Kredisi' duyurusu geldi.

18 yaş üzeri tüm vatandaşlar için açıklandı! Halkbank 3 bin lira taksitle evlenecek çiftlere ihtiyaç kredisi verecek

Türkiye'deki para piyasalarında yükselişler devam ediyor. Artan fiyatlar da vatandaşların bütçe dengesini sağlamalarında zorluk yaratırken bir yanda da alım gücü düşüyor. Özellikle evlenecek olan çiftlerin nakit ihtiyacının artması ile bankaların kredi paketlerine duyulan ilgi de artıyor. Nakit ihtiyacı bulunan evlenecek çiftlere Halkbank, evlilik kredisi vereceğini açıklayarak detayları duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı evlilik kredisi detayları ve verileceği tarih merak edilirken Halkbank, ihtiyaç kredisi paketleri dahilinde evlilik kredisi duyurusuna yer verdi. Halkbank'ın duyurduğu evlilik kredisinin ardından evlenecek çiftler de detayları araştırmaya başladı.

HALKBANK EVLENECEK ÇİFTLERE KREDİ DESTEĞİ SAĞLAYACAK

Halkbank'ın resmi internet sitesi üzerinden açıkladığı evlilik kredisinin detayları belli oldu. Halkbank tarafından verilen evlilik kredisi ile ilgili bankanın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, evliliğe hazırlık sürecinde olan müşterilerin düğün, balayı, eşya taksiti gibi masraflarını karşılayabilmelerine yönelik kredi paketi oluşturulduğu bildirildi. Evlenecek çiftlerin bütçelerine uygun geri ödeme seçenekleriyle kredi paketini duyuran Halkbank, 50 bin lira olarak vereceği kredinin vade ve faiz seçeneklerini de açıkladı.

screenshot-5-001.jpg

Halkbank tarafından açıklanan evlilik kredisi paketi ihtiyaç kredisi kapsamında verilecekken bankanın yaptığı açıklamada;

  • ''Kredi tutarı; 50.000 TL'ye kadar azami vade 36 ay, 50.001 TL - 100.000 TL arası azami vade 24 ay, 100.001 TL üzeri tutarlar için azami vade 12 ay olarak uygulanmaktadır.
  • Yıllık toplam maliyet oranı; faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamakta olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır.'' denildi.

screenshot-6.jpg

HALKBANK 50 BİN TL TUTARINDA EVLİLİK KREDİSİ VERECEK

Halkbank tarafından açıklanan evlilik kredisi paketinde kredi tutarı 50 bin lira olarak belirlendi. Evlilik kredisi paketinde 36 ay vadeli ve yüzde 3,69 faiz oranıyla verilecek kredinin tahsis ücreti de 288 lira olarak belirlendi. Aylık taksit tutarı 2 bin 943 lira 36 kuruş olarak açıklanırken yıllık maliyet oranı da yüzde 76,35 olarak açıklandı.

screenshot-8-001.jpg

HALKBANK EVLİLİK KEDİSİ ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Halkbank tarafından evlenecek çiftelere özel olarak sunulan ihtiyaç kredisi paketinden faydalanmak için gerekli şartlar belirlendi. Buna göre Halkbank'ın sunduğu evlilik kredisi fırsatından yararlanmak için;

Belediyeden alınan nikah tarihli belgeyi ibraz etmeleri şartı aranacağı kaydedildi.

screenshot-7.jpg

Siz de bu krediye başvurmak ve bilgi almak için Halkbank'ın şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER