18 yaş üzeri tüm Ankaralı gençleri ilgilendiriyor! 5500 TL değerinde devlet desteği geldi şartları hemen öğrenin

Ülkemizde gençler için pek çok yardım programı geliştiriliyor. Özellikle üniversite öğrencileri için verilen destekler gündem olmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile 5 bin 500 liralık destek müjdesi geldi.

18 yaş üzeri tüm Ankaralı gençleri ilgilendiriyor! 5500 TL değerinde devlet desteği geldi şartları hemen öğrenin

Türkiye'de pek çok yardım programı bulunuyor. Hükümetin kararı ile geliştirilen yardım programları vatandaşların gündeminde yer alırken bu yardımlar da bakanlıklar tarafından hak sahiplerine ulaştırılıyor. Son olarak üniversite öğrencileri için verilen destekler araştırılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir beklenen Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) tutulacak programın detaylarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Kabine Toplantısı Sonrası Millete Sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. 26 Eylül tarihinde yapılan Kabine Toplantısı'nda üniversite öğrencileri için ayrı bir parantez açıldı. Kabine toplantısında gençlere yönelik önemli kararlar aldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cep telefonu alımında verilecek devlet desteği ile ilgili açıklama geldi.

GENÇLERE CEP TELEFONU ALIMLARINDA DESTEK

Kabine Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlid Kandilini tebrik ederek sözlerine başladı. Kabine Toplantısında görüşülen konulara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gençlerimize verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olduğumuzu söylemiştik. Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz.'' dedi. Üniversite öğrencileri için cep telefonu ve bilgisayar alımlarında destek olunacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen ÖTV'siz teknolojik alet alımı ile ilgili açıklama yapmadı. Bunun yerine nakdi destek verileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın kapsamını da açıkladı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 5500 TL DESTEK SAĞLANACAK

Üniversite öğrencilerine verdikleri sözü tuttuklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44, 4’üne, bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16, 7’sine kadar bir tutarda destek sağlayacaklarını ifade etti. Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB internet kotası sağlanacağını belirtti.

ekran-goruntusu-2023-09-27-090225.png

Konuyla ilgili detaylara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatöründen biri üzerinden kullanabilecekler. Gerek teknolojik cihaz gerekse ücretsiz 10 GB kota desteğiyle üniversiteli gençlerimizin teknolojiye ve bilgiye erişimini artıracağız.'' dedi.

18 YAŞ ÜZERİ TÜM GENÇLERE GENÇ KART MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''18 yaşına giren tüm gençlere 1 yıl süreyle geçerli Genç Kart vereceğiz.'' ifadelerine yer verirken müze, sinema tiyatro, sinemadan ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecekleri açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-09-27-090231.png

Zaman içinde genç kart uygulaması çerçevesinde sunulan imkanları daha da genişleteceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Her üç müjdemizin de gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar nasıl gençlerle beraber yol yürüdüysek inşallah bundan sonra da gençlerin yoldaşlığından ayrılmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER