18 - 65 yaş arasına müjdeyi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! 25 yıl evli kalanlara SSK'dan emeklilik fırsatı

Ev hanımlarına emekliliğin önünü açan açıklama bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile ev hanımlarına emeklilik müjdesi verilirken konutla ilgili merak edilen ayrıntılar da belli oldu.

18 - 65 yaş arasına müjdeyi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! 25 yıl evli kalanlara SSK'dan emeklilik fırsatı

Ülkemizde belirli yıllar boyunca çalışan vatandaşlar emeklilik hakkı elde ederken bir bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Emekli olmak hakkı elde eden vatandaşlar ise devletten maaş alma hakkına kavuşurken ev hanımlarının da yıllardır emeklilik talebi bulunuyor.

Ev hanımları emekli olabilmek için bir müjde beklerken geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ev hanımları için beklenen haberi vermişti. Ev hanımlarına emeklilik ile ilgili son gelişmeler yakından takip edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Aile Kalkanı Programı kapsamında atılacak adımlar arasında ev hanımlarına emeklilik konusu da yer aldı.

EV HANIMLARI ARTIK EMEKLİ OLABİLECEK!

Ev hanımlarına emeklilik hakkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama bekleniyor. Primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak olan ev hanımlarına yıpranma hakkı için de müjde verilirken bu haktan ne zaman yararlanılacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

18 - 65 yaş arasına müjdeyi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! 25 yıl evli kalanlara SSK'dan emeklilik fırsatı

Ev hanımlarına emeklilik hakkının Aile ve Gençlik Bankası kurulmasıyla öne çıkacağı açıklanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları da heyecan yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen haberle ilgili olarak yaptığı açıklamada , ''Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız. Yıpranma hakkı da vererek ev hanımlarının daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız.'' ifadeleri ile duyurmuştu.

18 - 65 yaş arasına müjdeyi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! 25 yıl evli kalanlara SSK'dan emeklilik fırsatı - Resim : 2

25 YIL EVLİ KALANA MÜJDE VERİLDİ: MAAŞA BAĞLANACAKSINIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ev hanımlarına emeklilik müjdesine ilişkin olarak hükümetin ev hanımlarının emekli olabilmeleri için prim desteği vereceği açıklanırken ev hanımlarına emeklilik şartları arasında 25 yıl evli kalma şartı aranacağı bildirildi.

18 - 65 yaş arasına müjdeyi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! 25 yıl evli kalanlara SSK'dan emeklilik fırsatı - Resim : 3

Bu şekilde ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvence altına alınmış olacak. Söz konusu müjdeye ilişkin henüz bir açıklama gelmezken konunun ilerleyen dönemde yeniden günceme taşınması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER