18 - 55 yaş arası vatandaşa ilaç niyetinde ödeme! Kimlik belgesi ile başvurun hesabınıza anında 4470 TL yatsın

Ülkemizde belirli yaş gruplarını kapsayan çeşitli ödemeler bakanlıklar tarafından sağlanıyor. Vatandaşa verilen destekler her geçen gün merak konusu olurken 18 - 55 yaş arası vatandaşları ilgilendiren bir ödeme daha Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belli oldu.

18 - 55 yaş arası vatandaşa ilaç niyetinde ödeme! Kimlik belgesi ile başvurun hesabınıza anında 4470 TL yatsın

Artan maliyetler nedeniyle dar gelirli vatandaşların paraya olan ihtiyaçları da her geçen gün biraz daha artıyor. Hükümetin aldığı kararla bakanlıklar tarafından verilen destekler de vatandaşın gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pek çok kalemde neredeyse her yaş gurubuna yardımlarını sürdürürken bu yardımlar da belirli şartlar çerçevesinde hak sahibi olarak belirlenen kişilere belirli dönem ve belirli miktarlarda veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşların iş aramalarına destek olarak ''İşe Başlama Yardımı'' kapsamında hesaplara ödeme yapıyor. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere yapılan yardım ödemelerinden biri olan ‘İşe Başlama Yardımı’ 18 - 55 yaş arası vatandaşlar için yapılıyor. Belirli şartlara bağlı olarak verilen ödemeye ilişkin olarak merak edilenleri de derledik.

BAKANLIKTAN İŞ ARAYAN DAR GELİRLİYE DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 18 - 55 yaş arası ihtiyaç sahibi bireylere işe başlama yardımı sağlıyor. İşe Başlama Yardımı 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından 18 - 55 yaş arasında olan bireyler için ödeniyor. 18 - 55 yaş arası hanedeki bir kişiye verilen bu ödeme, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) çalışabilir olarak değerlendirilerek İş ve İşçi Bulma Kurumuna (İŞKUR) bildirilerek sosyal güvenceli bir işe yerleşmeye hak kazanan sosyal yardım alan kişilere yönelik olarak nakdi destek şeklinde sağlanıyor.

18 - 55 yaş arası vatandaşa ilaç niyetinde ödeme! Kimlik belgesi ile başvurun hesabınıza anında 4470 TL yatsın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan İşe Başlama Yardımından İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım alan bireylerden sosyal güvenceli bir işe başlayanlar faydalanabiliyor. Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinde yapılan incelemede, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarında işe başlama bilgisi görülen sosyal yardım yararlanıcıları 60 gün içerisinde yararlanabiliyor.

18 - 55 yaş arası vatandaşa ilaç niyetinde ödeme! Kimlik belgesi ile başvurun hesabınıza anında 4470 TL yatsın - Resim : 2

İŞ ARAMA YARDIMI 4471 TL OLARAK HESAPLARA GEÇİYOR

İş arama yardımına başvuru yapmak için Kimlik Belgesi yeterli olurken yardım miktarı ise brüt asgari ücretin üçte birine karşılık gelen tutar olarak hesaplanıyor. Söz konusu destekten aynı yıl içerisinde bir defa yararlanılırken ödemeler 2024 yılında 4 bin 471 lira olarak hesaplara geçiyor. Bu çerçevede şartları sağlayan 18 - 55 yaş arası hak sahibine iş görüşmesine giderken maddi destek sağlamak amacıyla 4471 TL ödeme yapılıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER